RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Despăgubiri record, în urma unui grav accident rutier, stabilite de Judecătoria Pașcani (FOTO-VIDEO)

Fondul pentru Protecţia Victimelor Străzii va achita daune morale unor victime implicate într-un accident rutier petrecut în ianuarie 2012 în Ruginoasa, dar și urmașilor unei persoane decedate. Decizia a fost dată luna trecută de Judecătoria Pașcani care  a stabilit suma totală de 710.000 lei, daune morale.

Banii vor fi achitaţi de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii care intervine în interesul persoanelor păgubite prin accidente de autovehicule, ce ulterior va încerca să îşi recupereze banii de la vinovat.

 Acesta este un tânăr șofer de 31 de ani, Vasile Tălălău din satul Vascani. Bărbatul și-a cumpărat o mașină și a plecat să-și ia sora care lucra la o fabrică de confecții din Ruginoasa, iar alături de ea s-au urcat alte trei colege. Șoferul care nu avea prea multă experiență la condus, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul volanului izbindu-se de un plop de pe marginea șoselei. După impactul puternic, mașina a ricoșat intr-un alt copac din apropiere. În urma coliziunii o pasageră de 40 de ani Livia Bejan, a decedat pe loc, din cauza leziunilor interne și a fracturii de craniu. Victima se afla pe bancheta din spate. Alte două victime, colege cu sora șoferului, Andreea Bodoga de 24 de ani și Mihaela Nistoreasa de 31 de ani au scăpat cu viață, însă și ele au suferit răni grave și au fost transportate la spital în Iași. Sora șoferului, Corina Tălălău a scăpat doar cu câteva contuzii. Vasile Tălălău a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

  

 

Decizia judecătorilor pășcăneni

 

Condamnă inculpatul la pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare în temeiul art. 81 Cp 1968, suspendă condiţionat executarea pedepsei stabilind un termen de încercare de 4 ani. Adminte în parte acţiunea civilă formulată de Nistoreasa Mihaela şi obligă Fondul pentru Protecția Victimilor Străzii la plata către aceasta a sumei de 3152,5 lei despăgubiri materiale, 150 000 lei daune morale şi 1500 lei cheltuieli judiciare. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Bejan Ion Gabriel şi obligă FPVS la plata către aceasta a sumei de 10 000 lei despăgubiri materiale, 100 000 lei daune morale şi 6000 lei cheltuieli judiciare. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă minoră Bejan Gabriel Petru şi obligă FPVS la plata către aceasta a sumei de 200.000 lei daune morale şi 159 lei lunar cu titlu de prestaţie periodică. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Bejan Andrei şi obligă FPVS la plata către aceasta a sumei de 150 000 lei daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Ezariu Emil şi Ezariu Maruza şi obligă FPVS la plata către aceasta a sumei de 60.000 lei daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Ezariu Pavel, Pohonțu Tamara şi Ezariu Maura şi obligă FPVS la plata către aceasta a sumei de 50 000 lei daune morale. Obligă FPVS la plata către Ezariu Eemil, Ezariu Maura părţile civile a sumei de 2500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Admite acţiunea civilă formulată de Spital Sf Spiridon şi obligă inculpatul la plata către acesta a sumei de 9.434,56 lei . Admite acţiunea civilă formulată de Serviciul de Ambulanţă şi obligă inculpatul la plata sumei de 624 lei. Constată că spitalul municipal Paşcani nu s-a constituit parte civilă.

{flv}diverse/accident_ruginoasa_vasile_talalalu{/flv}{jcomments off}

 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bătaie pe Esplanada Municipiului Paşcani!

Ema Roman

Marcel Vela anunță înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară, în cadrul Poliției Române

Redacția

Femeia care a încercat să se sinucidă plonjând cu mașina în Lacul Ciric din Iași, a fost reţinută de poliţişti

Redacția
Încarcă...