NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Un roman, in randul sfintilor Bisericii Catolice. Minunea, semnata de Papa Francisc

Papa Francisc a semnat decretul prin care recunoaste "martiriul slujitorului lui Dumnezeu Vladimir Ghika, Prin semnarea decretului de catre noul Suveran Pontif, Ghika, preot catolic si principe roman, va fi inscris in randul sfintilor Bisericii Catolice.

Papa Francisc a recunoscut printr-un decret semnat miercuri, martiriul Monseniorului Vladimir Ghika, preot, carturar si diplomat roman, la aproape 60 de ani, de la trecerea lui in nefiinta.

Pentru comunitatea catolica este o mare bucurie deoarece este ultimul pas catre beatificarea monseniorului.

Este o veste minunata pentru credinciosii catolici, inainte de Sfintele Sarbatori de Pasti. A fost insa un drum lung si anevoios pana aici, inca din 1991, cand IPS Ioan Robu a adresat Sfantului Scaun cererea pentru inceperea Procesului de beatificare si canonizare a monseniorului.

Comunitatea catolica a crezut cu tarie ca printul Vladimir Ghika trebuie sa fie recunoscut ca Fericit, ca Sfant. Si iata ca vestea buna a venit de la Vatican in Saptamana Patimilor. Iar in toamna, la etapa beatificarii, Biserica Catolica Romana si-ar dori sa vina la Bucuresti insusi Papa Francisc.

Nu putine sunt motivele pentru care monseniorul Ghika va fi canonizat. Descendent al unei familii de domnitori a fost preot luminat, om de stiinta, diplomat, a infiintat primul spital gratuit din Romania. S-a dedicat sarmanilor si bolnavilor din tara noastra si la 80 de ani a fost arestat de autoritatile comuniste, batut si torturat in anchete. Moare ca un martir doi mai tarziu la Jilava. La 50 de ani de la moartea sa a fost ridicata aceasta statuie, pe care cei mai multi dintre noi o stim drept Carturarul.

sursa protv.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Biserica Ortodoxă Română o sărbătoreşte astăzi pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla

Redacția

Agenția de Dezvoltare Nord-Est a dat avizul final pe proiectul de creștere a eficienței energetice la școala ”Iordache Cantacuzino”

Răzvan Grecu

825 de cazuri noi de COVID-19 și 37 de decese în ultimele 24 de ore

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site