RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Propunere: La predat fier vechi să ai buletinul

Repre­zentanţii sindicatelor ieşene au solicitat în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de ieri combaterea furturilor prin legitimarea obligatorie a persoanelor care vând metale la centrele de recuperare a mate­rialelor refolosibile. „S-ar putea da o hotărâre de Consiliu Local sau Judeţean, ca centrele REMAT să accepte metale, mai ales bronz, doar de la persoanele juridice. Cele fizice să vină obligatoriu cu buletinul. De unde să aibă bronz o persoană oarecare? Îl face acasă?“, a spus fostul lider de sindicat al Terom, Vasile Cernescu.

Opinia sa a fost întărită de li­derul filialei ieşene a Blocului Naţional Sindical, Doru Alexandrescu. „O să ne trezim într-o dimineaţă că nu-l mai vedem pe Cuza pe soclul lui. N-o să-l mai găsim şi o să începem să-l căutăm prin depozite“, a spus acesta.
Busturile lui Barbu Ştefănescu Dela­vrancea, Nicu Gane şi Ciprian Porumbescu au fost furate în prima săptămână a acestei luni din plin Parcul Copou. Bucăţi din acestea au fost găsite ulterior într-un depozit de deşeuri metalice. Pentru refa­cerea busturilor, firma Remar Braşov a anunţat donarea a 200 kg de bronz, iar Primăria alocarea a 75.000 lei pentru acoperirea costurilor.

  

 

sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Trei cetățeni ai municipiului Paşcani cer schimbarea conductei de apă și asfaltarea unei străzi de tranzit din oraș

Teona Gherasim

„Să-ți citesc o poveste”. Proiect de voluntariat prin care oricine le poate citi copiilor din spitale

Redacția

Cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului în 17 judeţe. Vezi zonele afectate!

Redacția
Încarcă...