NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Un pășcănean este multiplu campion la columbofilie. O cameră întreagă de trofee câștigate la compeții recomandă pasiunea bărbatului

Florentin Asmarandei este un pășcănean care a reușit să devină multiplu campion național la columbofilie, totul pornind dintr-o pasiune. Originar din Pașcani, locuitor al unui bloc dintr-un oraș care nu percepe columbofilia ca pe o meserie de viitor,  acesta hotărăște să-și dedice mai mult din timpul său pasiunii, astfel încat, în 2009 achiziționează pămant la ieșirea din oraș spre Stolniceni, loc unde momentan își dezvoltă business-ul. Aparent ușoară, meseria în sine implică, însă foarte multă dăruire, întreținere și ambiție.  

 

Cu aproximativ 100 de porumbeii, crescătorul s-a automotivat, iar în 2011 obținea premiul I în Estonia, când porumbelul său a câștigat după ce parcurs o distanță de 1235 de kilometri.

“Sportul acesta, columbofil, îl practic din 2009 mai mult, dar microbul l-am avut de mic copil în sânge. Din 2009 m-am mutat aici și am început să particip la competiții. Am o singură rasă de porumbei, voiajori, de concurs pe distanțe lungi, categoriile fond și maraton. Costurile lunare ajung undeva la 500 lei lunar, dar profitul iese întotdeauna fiindcă porumbeii îl aduc. Voi participa pe viitor la competiții fiindcă e un sport care îmi place. Porumbeii sunt niște păsări care te liniștesc, care apar inclusiv pe icoane, sunt păsările Cerului, păsările lui Dumnezeu. Gândiți-vă că ei se întorc de la atâția kilometri  depărtare acasă și pentru ce? Doar pentru o mână de grăunțe? ”, ne-a declarat Florentin Asmarandei.

Pe această cale, Florentin solicită Primăriei un mic spațiu în care să se întâlnească cei aproximativ  30 de crescători de porumbei de pe raza municiului. Promite în schimbul acestui favor una din cupele câștigate la diferitele competiții la care a participat, cupă ce ar sta foarte bine pe biroul primarului Dumitru Pantazi.

“Vreau să-i transmit domnului primar că în această branșă suntem 30 de columbofili afiliați la Uniunea Crescătorilor Columbofili din România la FCPR, suntem practic o organizație care la nivel național, unii dintre noi se ocupă cu educația în școli, copiii să nu mai stea prin baruri, se pot ocupa de columbofilie. Îi cerem primarului un mic spațiu, o baracă, un chioșc ceva în care să ne întâlnim, noi, crescătorii, un spațiu cu energie electrică fiindcă ceasurile noastre merg doar pe bază de curent, iar lumina o plătim noi”, ne-am mai declarat columbofilul Florentin Asmarandei.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Restaurant din Pașcani amendat pentru că a oferit borș cu muște unui client

Marius Parteni

Ești izolat la domiciliu? Iată ce-ți oferă Netflix

Redacția

Mesajul unui bucureștean pentru eMAG, după ce i-a întârziat comanda: „Mă ajuți, te rog?! Mă tot întreabă soția…”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site