RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Un judecător italian ucis de mafie a fost beatificat, în vederea sanctificării

Judecătorul italian Rosario Livatino, care a fost ucis de mafie în Sicilia, în 1990, a fost beatificat duminică, aceasta fiind ultima etapă înainte de o posibilă sanctificare de către Biserica Romano-Catolică, transmite Reuters.

Livatino a fost împuşcat de membri ai mafiei, care au tras asupra maşinii sale în timp ce conducea de-a lungul unei autostrăzi siciliene. În pofida riscurilor, judecătorul refuzase o escortă înarmată. A încercat să fugă de atacatori, dar a fost prins şi ucis într-un câmp. Cunoscut drept ”judecătorul băiat” pentru că părea mai tânăr decât cei 37 de ani ai săi, Livatino a condus multe investigaţii împotriva mafiei, într-un moment în care clanurile siciliene erau implicate într-un război în plină expansiune.

El a fost beatificat printr-o o slujbă care a avut loc la catedrala Agrigento din Sicilia, unde a fost expusă o cutie de sticlă cu cămaşa sa pătată de sânge, ca relicvă. Vorbind pelerinilor la Vatican, Papa Francisc l-a lăudat pe tânărul magistrat.

“În serviciul său pentru comunitate, ca judecător de excepţie, care nu şi-a permis niciodată să fie corupt, s-a străduit să judece nu pentru a condamna, ci pentru a reabilita”, a spus Francis. ”Fie ca exemplul său să fie pentru toată lumea, în special pentru judecători, un stimulent pentru a fi apărători loiali ai legalităţii şi libertăţii”.

  

La trei ani după moartea sa, Papa Ioan Paul a vizitat Sicilia şi l-a salutat pe Livatino drept un ”martir al justiţiei”. Papa Francisc l-a pus pe drumul către o posibilă sanctificare în decembrie, aprobând un decret de martiriu, ceea ce însemnă că nu este nevoie ca un miracol să fie atribuit lui Livatino pentru ca acesta să fie beatificat.

Biserica Romano-Catolică afirmă că numai Dumnezeu face minuni, dar că sfinţii despre care se crede că sunt cu Dumnezeu în cer mijlocesc în numele oamenilor care se roagă la ei. Un miracol este de obicei vindecarea medicală inexplicabilă a unei persoane.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Concert extraordinar și un artist internațional pe scena Casei de Cultură Pașcani

Teona Gherasim

Toni Ionescu – stand up Comedy în Pub La Castani

Ema Roman

Mark Twain şi Nikola Tesla, o prietenie izvorâtă din pasiunea pentru ştiinţă şi literatură

Redacția
Încarcă...