RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un copil stă de o săptămână în spital după ce a mâncat ciuperci culese din pădure

Copilul în vârstă de 11 ani care a ajuns la spital săptămâna trecută după ce a mâncat ciuperci din pădure este în continuare internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“. Starea lui este mai bună, fiind transferat de pe Anestezie şi Terapie Intensivă pe Clinica de Toxicologie. 

 

  

Băiatul a fost adus cu un elicopter SMURD de la Oneşti la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului după ce a mâncat ciuperci culese din pădure, alături de ceilalţi membri ai familiei, însă doar lui i s-a făcut rău după câteva ore. Semnele intoxicaţiei cu ciuperci cu perioadă scurtă de incubaţie apar în maximum trei ore de la consum, manifestându-se prin dureri abdominale, scăderea frecvenţei cardiace, creşterea salivaţiei, tegumente umede, iar uneori apar şi stări de agitaţie, confuzie, tremurături, convulsii şi chiar comă.

Medicii susţin că astfel de cazuri trebuie tratate cu atenţie şi trebuie avută în vedere evoluţia imprevizibilă, ciupercile putând da forme severe de insuficienţă renală sau hepatică. În ultima perioadă au ajuns mai mulţi copii la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure, fiind copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Related posts

Încă un deces provocat de coronavirus în România. Bilanțul morților ajunge la 116

Redacția

De 200 de ori mai dulce decât zahărul! Prof. Ciurea: Produce migrene, amețeli, oboseală cronică

Redacția

Apel umanitar! Este nevoie de sânge pentru copilul electrocutat în Triajul Stației CFR Vagoane Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...