NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un copil stă de o săptămână în spital după ce a mâncat ciuperci culese din pădure

Copilul în vârstă de 11 ani care a ajuns la spital săptămâna trecută după ce a mâncat ciuperci din pădure este în continuare internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“. Starea lui este mai bună, fiind transferat de pe Anestezie şi Terapie Intensivă pe Clinica de Toxicologie. 

 

  

Băiatul a fost adus cu un elicopter SMURD de la Oneşti la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului după ce a mâncat ciuperci culese din pădure, alături de ceilalţi membri ai familiei, însă doar lui i s-a făcut rău după câteva ore. Semnele intoxicaţiei cu ciuperci cu perioadă scurtă de incubaţie apar în maximum trei ore de la consum, manifestându-se prin dureri abdominale, scăderea frecvenţei cardiace, creşterea salivaţiei, tegumente umede, iar uneori apar şi stări de agitaţie, confuzie, tremurături, convulsii şi chiar comă.

Medicii susţin că astfel de cazuri trebuie tratate cu atenţie şi trebuie avută în vedere evoluţia imprevizibilă, ciupercile putând da forme severe de insuficienţă renală sau hepatică. În ultima perioadă au ajuns mai mulţi copii la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure, fiind copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Advertisements

Related posts

Cele mai bogate 10 alimente în vitamina C

Redacția

Tentativă de suicid la Răchiteni! O femeie a fost la un pas de a-şi pierde viaţa

Ema Roman

Rată de infectare de 16,6% în ultimele 24 de ore. La ATI sunt 1.070 de pacienți COVID

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site