RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Urmezi dieta mediteraneeana? Iata cateva gustari pe care sa le incerci

Mai multe studii științifice au aratat ca dieta mediteraneeană este benefică pentru inimă, pentru creier și, totodată, ajută la menținerea siluetei. Iată câteva gustări pe care le poți încerca în timpul dietei!

Dacă ai adoptat dieta mediteraneeană, mai mult ca sigur legumele, uleiul de măsline, iaurtul grecesc, brânza feta, măslinele, nucile, fructele, mierea, cerealele integrale, peștele și carnea slabă de pasăre fac parte din alimentația ta obișnuită. Știi, însă, ce gustări sănătoase poți mânca între principalele mese ale zilei, dacă urmezi dieta mediteraneană? Ți-am pregătit câteva idei gustoase și sărace în calorii.

Idei de gustări pe care le poți consuma în dieta mediteraneeană

Este foarte important, dacă urmezi acest stil alimentar, să îți pregătești gustările acasă și să renunți la snacks-urile nesănătoase din comerț, care conțin zahăr, prea multă sare, grăsimi trans și alte ingrediente nesănătoase în exces. Când timpul nu îți permite să pregătești gustări cu o seară înainte, alege din magazine unele 100% naturale precum fructele, iaurtul simplu sau nucile.

Guacamole cu pâine integrală

Între masa de prânz și masa de seară este foarte probabil să ți se facă foame, mai ales dacă iei cina târziu, după ora 19:00. Într-o asemenea situație, vei avea nevoie de o gustare sățioasă, care să nu îți saboteze însă silueta. Prepară un sos guacamole dintr-o jumătate de avocado pisat cu furculița, folosind și zeamă de lămâie, sare, piper, precum și o roșie mărunțită. Consumă sosul obținut pe o felie de pâine integrală.

  

Hummus cu sfeclă

Pune în blender o ceașcă de boabe de năut fierte (ori din conservă, ori fierte chiar de tine acasă), câteva cuburi de sfeclă coaptă sau fiartă, zeamă de lămâie, sare, piper, tahini, usturoi și ce alte condimente mai dorești și transformă-le într-un hummus gustos și sănătos. Dacă vrei să iei această gustare la birou, nu mai pune usturoi. Transportă hummusul într-o caserolă și mănâncă-l fie cu o felie subțire de pâine integrală, fie, mai bine, cu bețigașe de legume crude (castrevete, ardei etc.).

continuare pe doc.ro

Related posts

Variola maimuței se răspândește în Europa. Noi cazuri confirmate în Italia și Suedia

Redacția

Din ianuarie, pensionarii cu venituri pana la 1608 lei pot beneficia de medicamente compensate cu 90%

Redacția

Pește plin cu mercur și plumb în supermarketurile românești. Avertismentul specialiștilor

Redacția
Încarcă...