NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina critică Germania pentru că nu îi trimite vehiculele blindate de care are nevoie: ”De ce nu putem obține ceea ce ne trebuie și ceea ce are Germania? Care este problema?”, a transmis ministrul de Externe Kuleba

Ministrul ucrainean de externe a criticat din nou Germania pentru că nu a trimis tancuri pentru a ajuta la lupta împotriva forțelor rusești, afirmând că noile arme promise de Berlin nu sunt „ceea ce avem cel mai mult nevoie”, scrie The Guardian.

Berlinul a anunțat joi că va trimite Kievului mai multe lansatoare multiple de rachete și transportoare blindate de trupe „Dingo”, în timp ce trupele ucrainene desfășoară o contraofensivă împotriva forțelor Moscovei.

Dar Agenția France-Presse a relatat că ministrul de externe, Dmitri Kuleba, a declarat că deciziile Germaniei sunt un „mister” și că se lovește de un „zid” când vine vorba de arme la Berlin, zid pe care cancelarul Olaf Scholz trebuie să-l dărâme.

Kuleba a declarat într-un interviu acordat ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, publicat online:

Advertisements
Advertisements
  

”Noi cerem tancuri Leopard și Marder [vehicule blindate], iar Germania furnizează vehicule blindate de tip Dingo. Suntem recunoscători pentru ele. Dar nu de asta avem cea mai mare nevoie în luptă … Care este problema? De ce nu putem obține ceea ce ne trebuie și ceea ce are Germania?

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cine este Teodora Elena Preoteasa, numită consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului

Redacția

Roland Stănescu, fost fotbalist la Petrolul Ploiești și FC Argeș, s-a sinucis la 32 de ani

Redacția

Amenzi mai mari pentru apelurile false la 112

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site