NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Trei pășcăneni înțepați de căpușe au ajuns la spital

Fenomenul căpușelor a ajuns și la Pașcani. Trei persoane, printre care un copil de 7 ani, au ajuns la Spitalul Municipal în cursul zilei de sâmbătă, 5 mai.  Medicii recomandă celor care au depistat că au fost mușcați de căpușe să încerce să le scoată cât mai repede și să se prezinte urgent la Compartimentul de Primire Urgențe.

Advertisements

 

Un copil de 7 ani mușcat de o căpușă în zona occipitală, mama i-a scos căpușa și i-a rămas partea anterioară care a fost extrasă de medicul chirurg. Au mai fost aduse alte două persoane, doi adulți, dintre care unul avea o plagă, o mușcătură veche de căpușă la nivelul gambei care era suprainfectată și altă pacientă o femeie care avea o mușcătură de căpușă tot la nivelul gambei. În acest caz cel mai bun lucru este prezentarea la medic pentru că manevra de extragere a căpușei face ca în proporție de 90% să rămână partea anterioară a insectei sub piele”, a declarat dr. Diana Acsinte, director medical Spitalul Municipal.  

  

Locul înţepăturii poate apărea o roșeață care se măreşte rapid, dar în câteva ore dispare subit. De aceea, muşcăturile pot trece neobservate sau pot fi puse pe seama altor înţepături de insecte. În timp, pot apărea manifestări severe, fiind afectate inima, muşchii, articulaţiile sau sistemul nervos. Pot apărea dureri la nivelul genunchilor şi coatelor, dureri musculare, paralizii, în special la muşchii feţei, sau tulburări de ritm cardiac.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alte 1.256 de cazuri noi de COVID-19 și 54 de decese în ultimele 24 de ore

Redacția

Pacienții cu kilograme în plus, mai vulnerabili la infectarea cu noul coronavirus

Redacția

Anul viitor s-ar putea să nu fie nevoie de o nouă campanie de vaccinare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site