RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Trei cetățeni ai municipiului Paşcani cer schimbarea conductei de apă și asfaltarea unei străzi de tranzit din oraș

Astăzi, la audiențele ținute de către viceprimarul Vasile Axinte, trei cetățeni s-au prezentat pentru ridicarea unei probleme ce ține de o conductă de apă ce se află pe strada unde locuiesc, dar care este fisurată în aproximativ 33 de locuri, iar iarna îngheață apa din cauza diametrului insuficient.

Strada Fântânele- Fundac are o lungime de 190 de metri, iar pe Proiectul de Hotărâre privind zonarea municipiului Pașcani în vederea stabiliri impozitelor și taxelor apare ca fiind balast şi nu asfalt precum credeau locuitorii.

  

Ei cer înlocuirea conductei de apă sparte fiindcă consideră ca fiind nevoie urgentă şi au vorbit despre un vinovat al acestei nereguli, respectiv serviciul Prest Serv Apa. Ordinea demersurilor necesare sunt simple. Se doreşte schimbarea conductei de apă, canalizarea şi în final turnarea unui covor asfaltic. În ceea ce priveşte conducta, oamenii afirmă: Plătim noi conducta, voi doar faceţi săpăturile.

Marea nemulţumire este şi veşnica problemă a prafului cauzat de trecerea mai multor maşini şi autobuze pe strada Fundac, dar şi diferenţa de nivel între asfaltul turnat pe strada Gării care face din apa cumulată în urma ploilor mici inundaţii în curţile acestora, iar dorinţa centrală ar fi preluarea apei pluviale astfel încât apa să nu mai ajungă la temelia caselor. “Noi am fost primii care am sesizat nevoia înlocuirii unei conducte pentru că nu pe strada Fântânele a înghețat conducta de apă acum doi ani ci pe strada noastră și am stat aproape 4 luni de zile fără apă”, a reclamat femeia revoltată.

Viceprimarul Vasile Axinte s-a deplasat în această după-amiază la locul indicat, iar în ordinea priorităţilor va începe masurile necesare pentru schimbarea conductei, promiţând în acelaşi timp turnarea unui covor asfaltic în decursul anului viitor.

„Noi ne-am axat pe străzile principale. Sunt niște proiecte mai vechi astea pe care le vedeți dumneavoastră că se lucrează, sunt proiecte inițiate de 4-5 ani. Noi sperăm să finalizăm o parte din aceste proiecte pănă dă frigul, iar la anul vom continua până în toamnă pentru a finaliza. Anul viitor vom turna asfalt și pe aceste străzi mai mici cum este Fundac, Amurgului. Pentru început vom termina problema cu apa, cu gazul metan, apoi problema canalizării. Sunt pașii care trebuiesc urmați”, e replicat viceprimarul Vasile Axinte.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Mesajul mitropolitului Ardealului către mame de Buna Vestire: Să nască fii!

Redacția

Raluca Turcan: Pregătim un proiect să existe opţiunea pensionării la 70 de ani

Redacția

Peste 200.000 de copii din România se culcă flămânzi în fiecare seară. Pentru ei ce facem “dragi” conducatori?

Redacția
Încarcă...