NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

TOATE firmele cu venituri SUB 65.000 euro vor plati 3% impozit pe venit

Plafonul veniturilor pentru microintreprinderi va fi redus de la 100.000 euro la 65.000 euro, echivalent in lei, iar toate firmele cu capital privat care nu depasesc acest plafon vor fi obligate sa plateasca impozit de 3% pe veniturile realizate de la 1 februarie 2013, potrivit proiectului de ordonata pentru modificarea si completarea Legii Codului Fiscal, transmite Mediafax.

 

Proiectul prevede ca limita veniturilor pentru care se intra in sistemul microintreprinderilor va fi de 65.000 euro, in loc de 100.000 euro, fiind eliminata conditia pentru firme de a avea intre unu si noua salariati.

Totodata, pentru microintreprinderile care se incadrau in aceste venituri la 31 decembrie nu va mai fi optionala alegerea sistemului de impozitare (impozit pe profit sau pe venit), ci va fi obligatorie aplicarea impozitarii pe veniturile realizate.

Pentru anul 2013, sunt obligate sa treaca pe acest sistem de impunere de la 1 februarie si firmele platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie aveau afaceri de cel mult 65.000 de euro. Acestea vor comunica administratiilor fiscale modificarea sistemului de impunere, potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala, pana la data de 25 martie inclusiv. Pana la acest termen vor depune si declaratia privind impozitul pe profit datorat pentru profitul impozabil obtinut in perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie.

sursa mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Bani europeni pentru fermier. Dosarele se depun până pe 23 octombrie!

Redacția

Cererile pentru subvenţia la motorină se pot depune până pe 31 decembrie

Redacția

Agricultorii români se laudă cu producții record de mere și mure în acest an

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site