NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Tinerii din Iaşi nu sunt foarte pretenţioşi în privinţa condiţiilor de la locul de muncă

Tinerii din Iaşi, care îşi caută norocul în carieră participând la târguri de recrutare, nu au foarte multe cerinţe legate de viitorul loc de muncă. 

Ieşenii nu ţin foarte mult la aspectele ce ţin de siguranţa locului de muncă, posibilităţile de promovare sau de creştere profesională, potrivit unui studiu realizat pe baza răspunsurilor oferite de candidaţii care au participat la Târgul de Cariere desfăşurat în primăvara acestui an. „Cei mai interesaţi de o atmosferă de lucru destinsă sunt locuitorii din Cluj-Napoca – 77,08%, urmaţi de sibieni – 74,56%, bihoreni – 72,18%, braşoveni – 69,74%, mureşeni – 69,44% şi ieşeni – 68,17%. Candidaţii Târgului de Cariere în IT au ales această opţiune în procent de 73,77%.
Siguranţa locului de muncă este foarte importantă pentru bihoreni (76,69%), braşoveni (75,88%), în timp ce ieşenii şi clujenii sunt mai puţin interesaţi de acest aspect (57,79%, respectiv 72,02%)”, se arată într-un material dat publicităţii de Asociaţia Fapte, organizatorul acestor târguri de recrutare.

Potrivit aceluiaşi document, posibilităţile de promovare sunt foarte importante pentru braşoveni – 67,76%, sibieni – 63,60% şi clujeni – 61,46%. În schimb, cei mai interesaţi de pachetul salarial oferit de companii sunt locuitorii din Sibiu (53,95%), urmaţi de cei din Braşov (53,07%) şi Bihor (52,63%), în timp ce procente sub 50% se înregistrează în Cluj (49,50% în rândul candidaţilor de la Târgul de Cariere Cluj Global şi 40,98% în rândul tinerilor Târgului în IT), Iaşi (48,44%) şi Târgu-Mureş (41,67%). Cercetarea a fost făcută în cadrul Târgului de Cariere pe un eşantion de 1.405 tineri specialişti, absolvenţi cu studii superioare şi candidaţi cu studii în curs de finalizare din Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Braşov, Sibiu, Târgu-Mureş şi care au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Bacșisul devine impozitabil. Detaliile deciziei Senatului și cum se va aplica legea

Redacția

Volkswagen şi Opel, cele mai cumpărate mărci auto la Iaşi

Redacția

Un cuplu din apropiere de Pașcani a investit sute de mii de lei într-o pasiune. Acum sunt singurii din zonă care au o astfel de afacere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site