RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Tinerii din Asirys vor planta copaci pe locul fostei gropi de gunoi din Târgu Frumos

Organizația nonguvernamentală Asirys organizează sâmbătă o acțiune de împădurire a orașului Târgu Frumos, începând cu ora 10.00. Curtea Clubului Copiilor Tîrgu Frumos este locul de întâlnire a tuturor voluntarilor, urmând ca de acolo, să se deplaseze pe jos, spre fosta groapă de gunoi, amplasată la ieşirea din oraş, spre Hîrlău. 

Vestimentația participanților trebuie să fie adecvată, respectiv încălţăminte sport, haine confortabile, dar şi să o sticlă de apă. Timp de aproximativ 4 ore, se vor planta copaci.  

  

Echipamentele pentru plantare vor fi oferite de Primăria Oraşului Tîrgu Frumos, iar pomii sunt obţinuţi de la Asociaţia Tinerilor din Bălţaţi, acţiunea fiind organizată de SUPER TINERI – ASIRYS, în cadrul proiectului Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos. 

În anul 2014 s-a închis groapa de gunoi din Tîrgu Frumos, amplasată la ieşirea din oraş, spre Hîrlău. Acum este un teren liber, dar poluat, din acest motiv este considerat locul potrivit pentru a planta copaci şi a crea o nouă pădure, care se va numi: Pădurea Voluntarilor – Tîrgu Frumos.

Advertisements
Advertisements

“Pădurea Voluntarilor va oferi oraşului mai mult aer curat, o să cureţe urmele fostei groape de gunoi şi va contribui la protecţia oraşul contra efectelor nocive ale poluării. Tîrgu Frumos este poluat: la intrarea în oraş se vede o mare de plastic şi de clădiri, pe drumurile principale este trafic intens, fiind emisii de gaze şi particule de praf peste tot, iar spaţiul verde este insuficient. De 3 ani a început să prindă contur pădurea de pe Dealul Buznei, plantată de profesori şi elevi, însă avem nevoie de mai multe spaţii verzi, de mai multe acţiuni de împădurire a oraşului. E o investiţie pe termen lung, în sănătatea locuitorilor, a copiilor, a generaţiilor viitoare. Din toate aceste motive este foarte important să participaţi în număr cât mai mare la acţiunea de sâmbătă. Nu doar că vom crea o nouă pădure, dar această întâlnire ne va ajuta să găsim soluţii, împreună cu autorităţile, la problemele de mediu, de care nu suntem foarte conştienţi”, se arată în comunicatul organizației.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Județul Iași este sub atenţionare cod galben de vânt puternic până după-masă

Redacția

Veste bună pentru mamele aflate în concediu de maternitate! Se schimbă legea! Cum vor putea obține mai mulți bani

Redacția

Seminar de nutriție pentru pășcănenii preocupați de sănătate

Ema Roman
Încarcă...