RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clubul Copiilor Paşcani sărbătoreşte vineri Ziua Internaţională a Păsărilor

Pentru majoritatea oamenilor, 1 Aprilie este ziua păcălelii. Dar, pentru iubitorii de păsări şi ornitologi, această zi aparţine celebrării Zilei Internaţionale a Păsărilor. Vineri, 1 aprilie Clubul Copiilor din municipiu marchează, prin activităţi deosebite, Ziua Internaţională a Păsărilor. Printre acestea va fi şi o expoziţie de păsări vii pentru care au început deja pregătirile.

 

 

  

Şiriul de evenimente va continua şi sâmbătă, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a cărţilor pentru copii, motiv pentru care holul instituţiei va găzdui imagini cu îndrăgitul scriior Hans Christian Andersen.

“Vineri vă aşteptăm la ziua dedicată păsărilor, iar sâmbătă la Ziua Internaţională a Cărţilor pentru copii, cea dedicată lui Hans Christian Andersen. Aşteptăm maşină care să ne aducă cuştile pentru expoziţia de păsări, le-am cerut de la Societatea Ornitologică filiala Iaşi, am primit şi aprobare. Sperăm că le vom primi astăzi, iar crescătorul colecţionar de la Tătăruşi a acceptat să facă o expoziţie pentru ca toţi copiii să vadă păsări foarte frumoase şi foarte interesante”, a declarat Mărioara Preutu, directorul Clubului Copiilor Paşcani.

Ziua Mondială a Păsărilor este sărbătorită încă din anul 1906 şi are la baza Convenţia pentru apărarea păsărilor care promoveză principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei.  Cât despre Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, aceasta este marcată din anul 1967, în toată lumea, pe data de 2 aprilie, când este celebrat cel mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Spectacol la Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc”. Vezi cine a câștigat titlurile de miss și mister (FOTO-VIDEO)

Redacția

Muntenia a câștigat la Colegiul Tehnic “CF UNIREA” în cadrul Balului Bostăneilor

Teona Gherasim

Ministerul de Interne a organizat un plan special de măsuri pentru combaterea traficului de droguri în şcoli

Redacția
Încarcă...