NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Terenul din cuva Barajului revine la dispoziția Comisiei Locale de Fond Funciar, după procesul Primărie – Prefectură

Cele 117 hectare de teren din cuva Barajului sunt dinou la dispoziția Comisiei Locale de Fond Funciar. Tribunalul Iași a admis vineri, 26 octombrie, recursul formulat de comisia locală, iar în urma decizie Primăria câștigă procesul intentat Prefecturii.

Procesul dintre cele două instituții a apărut ca urmare a deciziei Prefecturii de a cere anularea dispoziției Comisiei Județene de Fond Funciar din anul 2000, care punea terenul la dispoziția celei din Pașcani. Secretarul Mircea Zuzan a susținut că terenul respectiv a fost introdus în circuitul civil al municipiului.

Prefectura a intenționat să pună în posesie proprietarii de drept prin Agenția Domeniilor Statului pe raza comunei Costești, iar terenul din cuva barajului să fie pus la dispoziția HidroElectrica pentru continuarea lucrărilor la baraj.

Dragomir Tomașeschi, fostul prefect al Județului Iași, susținea la începutul acestui an că terenul s-ar afla în domeniul public al statului, unde se fac lucrările la baraj, iar cetățenii care așteaptă teren de 20 de ani de zile trebuie puși în posesie.

Reprezentanții Primăriei așteaptă acum comunicarea hotărârii, după care vor întocmi listele cu cei care trebuie să primească teren.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Primăria nu reușește să se înțeleagă cu E-on: Becurile ard ziua!

Marius Parteni

Spitalul Municipal face angajări! Peste 20 de posturi scoase la concurs

Ema Roman

Cod galben de ninsori si vant, in toata tara, pana vineri. Vezi prognoza meteo

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site