RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Terapie prin olărit la Școala Specială

Școala Specială Pașcani în parteneriat cu Fundația ”Vatra Pașcanilor” a derulat începând cu luna ianuarie 2012 proiectul ”Artiștii speciali”. Proiectul este sprijinit și finanțat de Fundația pentru Comunitate și MOL Româniaprin programul ”Sănătatea copiilor”. 

Prin acest proiect am înfiinţat şi dotat cu echipamente specifice (roți de olărit, strung de modelaj, cuptor pentru ceramică etc.) unui cabinet de artterapie prin tehnica olăritului și a modelajului. La final de proiect, dintre rezultatele obținute amintim:

–                  înființarea și dotarea unui cabinet de artterapie prin olărit și modelaj la Școala Specială Pașcani

  

–                  înființarea unui cerc de artterapie la nivelul școlii, avizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași

–                  130 de elevi de la Școala Specială Pașcani au beneficiat de terapie prin arta olăritului și modelajului

–                  organizarea unui număr de 5 expoziții cu lucrările realizate în cadrul cabinetului de artterapie la Școala Specială Pașcani, Casa de Cultură Pașcani, Casa Corpului Didactic Iaşi, ISJ Iaşi. În perioada 04.07.2012-11.04.2012 lucrările elevilor au fost expuse în benzinăriile MOL din Iași.

Mulțumim finanțatorilor, Fundația pentru Comunitate și MOL România.Activitățile de artterapie prin tehnica olăritului și modelajului vor fi derulate în anul școlar viitor sub forma unei discipline opționale și în cadrul cercului de artterapie. 

DIRECTOR:

PROF. GABRIELA NEDELCU


Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

V-ați înscris copilul la o grădiniță sau la un centru educațional? DIFERENȚE

Redacția

Au șanse la învățătură copiii săraci?

Teona Gherasim

Elevii de la Liceul Special din Târgu Frumos, într-un marș al nonviolenței pentru copii

Ema Roman
Încarcă...