RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Întrunirea preoţilor din Protopopiatul Paşcani

Preoţii din Protopopiatul Paşcani s-au reunit luni, 2 iulie, în şedinţa lunară administrativă. Delegatul Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost pr. Ionel Roată, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor. 

Programul întâlnirii preoţeşti a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din incinta Spitalului Municipal din Paşcani. Referatul cu tema „Slujbele bisericeşti în viaţa credincioşilor“ a fost prezentat de pr. Ciprian Hapliuc de la parohia Brăteşti. Expunerea a avut trei capitole: „Importanţa Sfintei Liturghii în viaţa credincioşilor“, „Sfintele Taine şi slujbele bisericeşti“ şi „Legătura dintre Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu“. „S-a vorbit despre Sfânta Liturghie ca fiind cea mai înaltă lucrare care se împlineşte pe pământ şi în cer. Despre cultul divin s-a menţionat că este un depozit sacru de învăţătură, un mijloc de educaţie, de propovăduire şi de apărare a adevărurilor de credinţă cuprinse în revelaţia dumnezeiască. Dacă Sfânta Liturghie, prin darurile ei, aduce iertarea păcatelor şi dobândirea împărăţiei lui Dumnezeu, în cadrul Tainei Sfântului Maslu, credinciosul bolnav primeşte în chip nevăzut harul vindecării sau alinarea durerii trupeşti, întărire sufletească şi iertarea păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit“, a relatat pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Paşcani. După susţinerea referatului, pr. Ionel Roată a menţionat că Sfânta Liturghie are în esenţă prefacerea darurilor în Trupul şi Sângele Domnului, iar ca scop iertarea păcatelor şi dobândirea împărăţiei lui Dumnezeu.

 

  

sursa oradeiasi.ro


Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

44 de ani de la cutremurul devastator din 1977. Peste 1.500 de morți, zeci de mii de clădiri distruse

Redacția

Mailuri false cu restanțe de plată, trimise în numele ANAF: „Nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”

Redacția

Bacalaureat 2021. Subiectele la Limba română, profil real și uman

Redacția
Încarcă...