RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Taxele și impozitele pot fi achitate la Târgu Frumos. Facilități pentru persoanele fizice și juridice

Îngrijorare la Târgu Frumos după ce la casieriile Biroului de Taxe și Impozite Locale au început să fie încasate primele impozite pe anul acesta. Cetățenii s-au grăbit să le achite, pentru a beneficia de bonificația de 10%, acordată de primar și Consiliul Local.

 

La Târgu Frumos plata taxelor și impozitelor a putut fi făcută încă din data de 4 ianuarie 2016. Primarul Ionel Vatamanu este îngrijorat de modificările apărute odată cu adoptarea noului Cod Fiscal și crede că dacă acestea nu vor fi modificate încasările vor scădea.

  

“Conform noului Cod Fiscal, prioritate au amenzile. Practic cu orice sumă plătită de oameni mai întâi trebuie să stingem datoriile generate de amenzi, după care să încasăm impozitul. Sperăm să se schimbe cât mai rapid acest lucru, pentru că așa riscăm să nu mai avem încasări. Un contribuabil are spre exemplu, de achitat 250 de lei impozit, iar o amendă de minim patru puncte penalizare este de minim 800 lei”, a susținut Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos.

Menționăm faptul că în ședința din luna decembrie 2015, legislativul local a aprobat un proiect de hotărâre prin care se acordă o serie de facilități la plata debitelor înregistrate la data de 30 septembrie 2015, tuturor persoanelor fizice și juridice din localitate. În aceste zile vor fi înștiințate  pe baza unor informări care vor fi trimise de către Biroul Taxe și Impozite din cadrul Primăriei.   

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sfaturi utile pentru prevenirea şi stingerea incendiilor pe timpul campaniei de recoltare a cerealelor păioase și pentru igienizarea terenurilor

Redacția

Primăria anunță reluarea procedurilor de achiziție pentru două obiective importante

Răzvan Grecu

Peste 6 milioane de euro pentru asfaltarea străzilor din Pașcani! Banii vin de la Uniunea Europeană

Răzvan Grecu
Încarcă...