NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi vrea de la Rățoi și Crăciunescu peste 4 milioane de lei!

O serie de investiții realizate în municipiul Pașcani până în anul 2012 sunt acum obiectul unor acțiuni în instanță. Primăria a deschis mai multe acțiuni în regres, prin care dorește să afle de la judecători cum anume și de la cine trebuie recuperate mai multe sume de bani.

  

 

Acțiunile în instanță au fost întocmite de către Dionisie Afloroaei, fostul consilier local independent, dar consilier personal al primarului Dumitru Pantazi. Acțiunile vizează o serie de prejudicii stabilite de către inspectorii Curții de Conturi.

Este vorba despre reabilitarea termică a blocurilor T6 – T7. Aici este stabilit un prejudiciu de 640.000 lei. O alta sunt lucrările de asfaltare a străzilor Moldovei și Ștefan cel Mare și Sfânt cu un prejudiciu de 46.000 lei. Înstrăinarea unor tuburi din patrimoniul PSA fără acordul Consiliului Local, cu un prejudiciu de 51.000 lei, face obiectul unui alt dosar.

O altă sumă considerabilă este de 1,1 milioane lei și provine din contractul încheiat de primarul Neculai Rățoi cu LDP Iași pentru modernizarea străzilor Calea Iașului și Calea Romanului.

Restul acțiunilor deschise îl vizează pe fostul primar, Grigore Crăciunescu. Printre acestea, reprezentanții Primăriei vor să recupereze sumele de bani de la cei care nu au întreprins măsuri pentru ca datoria societății AgroComplex să nu se prescrie. Este vorba despre 2,4 milioane de lei, pe care actuala administrație vrea să-i recupereze, în mod surprinzător, de la Grigore Crăciunescu, cel care a adus în atenția procurorilor faptul că societatea actualului primar a fost scutită în mod ilegal de la plata unor datorii restante către bugetul local.

      

Citește și: {loadposition articlescategoryload} 

 

Advertisements

Related posts

200.000 lei de la Consiliul Județean pentru activități de tineret

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi audiat la DNA într-un nou dosar de corupție!

Răzvan Grecu

Situație critică la RAGCL Pașcani. Furnizorul de apă caldă și căldură a rămas fără gaz metan

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site