NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Targu Frumos: De la 1 iulie se redeschide creșa

Administrația locală din Târgu Frumos anunță redeschiderea creșei din localitate, începând cu data de 1 iulie. Vor fi doar jumătate dintre locuri puse la dispoziție, pentru a putea fi respectate condițiile sanitare impuse de autorități. Prioritate vor avea copiii înscriși în anul școlar 2019-2020.

”Începând cu data de 01.07.2020, creșa orașului Târgu Frumos va fi redeschisă. Pentru respectarea Ordinului privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, putem pune la dispoziția părinților doar 50% din totalul locurilor, însemnând 24 locuri la ambele grupe. Admiterea copiilor se face, în limita locurilor disponibile, pe bază de cerere, respectând criteriile de eligibilitate prioritate având copiii înscriși in anul școlar 2019-2020, ambii părinți să fie salariați cu domiciliul stabil în orașul Târgu Frumos și copiii să nu depășească vârsta de 3 ani”, a anunțat pe pagina sa de facebook, primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu.

Printre multele alte măsuri obligatorii  Ordinul comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Muncii și Protecției Sociale prevede: masca facială va fi utilizată exclusiv la creşă, grădiniţă, after-school de către tot personalul angajat şi trebuie schimbată o dată la 4 ore şi ori de câte ori s-a umezit sau s-a deteriorat. Normele de igienă se vor respecta şi în timpul servirii mesei, se va renunţa la servirea mesei în spaţiul special amenajat pentru a evita aglomerarea şi interacţiunile între copii.

Este interzisă folosirea echipamentelor pentru recircularea aerului.

Copiii vor fi învăţaţi şi ajutaţi să se spele pe mâini cu apă şi săpun minimum 20 de secunde.

La intrarea în grădiniţă, creşă, after-school o persoană desemnată va asigura fluidizarea sosirilor şi fluxului de persoane în vederea evitării aglomerărilor. Accesul în holul de primire trebuie limitat, iar triajul epidemiologic al copiilor se efectuează zilnic de către cadrul medical al unităţii/ persoana desemnată.

Materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum şi celelalte accesorii neesenţiale.


Advertisements

Related posts

Se caută manager pentru spitalul de Boli Cronice “Sfântul Ioan” din Târgu Frumos

Ema Roman

Târgu Frumos: Caravană pentru înscrieri la cursuri gratuite

Redacția

Târgu Frumos: Primăria așteaptă solicitări pentru finanțări nerambursabile

Oana Cordoneanu
Încarcă...