NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Talibanii salută ajutorul de 1,2 miliarde de dolari din partea comunității internaționale și îndeamnă Statele Unite „să dea dovadă de generozitate”

Talibanii au salutat marţi ajutorul de 1,2 miliarde de dolari promis de comunitatea internaţională Afganistanului şi au îndemnat SUA să dea dovadă de mai multă generozitate, relatează AFP, citată de News.ro.

„Mulţumim şi salutăm angajamentul lumii de circa un miliard de dolari în ajutoare şi le cerem să-şi continue ajutorul pentru Afganistan”, a declarat ministrul în exercițiu al afacerilor externe din cadrul noului guvern afgan, Amir Khan Muttaqi.

„America este o ţară mare, trebuie să dea dovadă de generozitate”, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă.

SUA au promis luni, în cadrul unei iniţiative a ONU, circa 64 de milioane de dolari destinate organizaţiilor umanitare care activează în Afganistan. Prin comparaţie, Washingtonul a cheltuit 2.000 de miliarde de dolari în 20 de ani de conflict afgan.

  

„Emiratul islamic”, numele pe care talibanii îl dau Afganistanului, „a ajutat SUA facilitând evacuările. Dar în loc de mulţumiri, ei vorbesc despre impunerea de sancţiuni asupra poporului nostru”, a comentat Amir Khan Muttaqi, referindu-se la cele peste 123.000 de persoane scoase din Afganistan de la sfârşitul lui august printr-un pod aerian gigantic.

De la venirea la putere a talibanilor pe 15 august,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Tot mai multe firme profită de criză: vindeau mănuși expirate de 8 ani, dar au fost prinși de poliție

Redacția

Propunere legislativă: centre în care dependenţii de droguri se vor putea injecta legal, sub supraveghere medicală

Redacția

Rusia a blocat 49 de site-uri ce ar avea legătură cu opozantul Aleksei Navanîi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site