RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA vor trimite „imediat” armament în Ucraina dacă fondurile sunt aprobate în Congres, afirmă Casa Albă

Statele Unite ar trimite „imediat” transporturi de arme în Ucraina dacă fondurile solicitate pentru a ajuta Ucraina să respingă invadatorii ruși vor fi aprobate în Congres, le-a spus vineri jurnaliștilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean Pierre, potrivit Reuters.

Karine Jean-PierreFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, pare pregătit să avanseze în acest weekend un pachet legislativ de ajutor extern în valoare de circa 95 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, în pofida protestelor vehemente venite din partea republicanilor de linie dură, care ar putea duce chiar la o încercare de a-l demite din funcție.

  

Proiectul de lege ce ar urma să fie votat sâmbătă de camera inferioară a Congresului SUA prevede un ajutor militar şi financiar pentru Kiev de 60,84 de miliarde de dolari. Cerut de preşedintele democrat Joe Biden încă de anul trecut, într-un pachet comun ce includea şi asistenţa pentru Israel şi Taiwan, acest ajutor a fost până în prezent blocat de republicani în urme unei dispute de politică internă cu democraţii privind migraţia.

Mai exact, eforturile de a adopta acest pachet de asistență militară s-au lovit de o barieră în 2023 când unii republicani au legat legislația de rezolvarea crizei migrației de la granița dintre SUA și Mexic,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cezar Ionuţ Spînu câștigă al treilea mandat consecutiv de rector al Universităţii din Craiova/ De ce a fost contestată candidatura sa și ce spune legea

Redacția

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackeri. Aceștia cer 100 de dolari în bitcoin

Redacția

Claudiu Târziu: Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% la parlamentare

Redacția
Încarcă...