RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Știați că cei mai buni jucători români de poker sunt din județul Iași?

Chiar dacă este un domeniu mai puțin cunoscut publicului larg, industria pokerului (live și online) este o arenă competițională din cele mai efervescente și dure, concurând în popularitate cu multe sporturi consacrate. Pokerul este un joc de abilități, necesitând multe calități care se antrenează în timp, cu multă muncă, dar și cu plăcere. Un jucător bun de poker trebuie să fie tenace, inteligent, disciplinat, curajos, pokerul educând aceste calități în cel mai înalt grad.

Pokerul este considerat de către oamenii de știință cel mai complex joc uman cunoscut, de departe mai greu de stăpânit decât – de pildă – șahul. Însă, în același timp, cine a jucat puțin poker știe că acest joc este și incredibil de palpitant și distractiv chiar și pentru un începător. Regulile sunt simple, se învață în două minute, însă jocul se ramifică ulterior devenind divers, captivant și nu în ultimul rând, pentru cei care îl abordează temeinic, profitabil.

De aceea, lumea pokerului este o arenă foarte animată, cu milioane de jucători care luptă pentru premii mari și trofee importante, în competiții care de multe ori adună milioane și zeci de milioane de dolari în premii, fie că au loc live sau online.

  

Ei bine, în această arenă atât de vibrantă, județul Iași este un teritoriu special. De aici au plecat de-a lungul anilor nume mari în pokerul național și global, Iașiul fiind un fief tradițional al multor comunități și școli de poker. Care este cauza acestei poziții privilegiate în lumea pokerului? Este greu de identificat un singur motiv, însă faptul că aici se află unul din cele mai mari centre universitare din România s-ar putea să fie un indiciu important. Cert este că lumea pokerului știe de frica ieșenilor când vine vorba de competiții.

Iată un exemplu impresionant: anul trecut, ieșenii au obținut, în circuitul live național, nu mai puțin de patru trofee consecutiv! Cine știe cât de dure și disputate sunt aceste competiții, realizează cât de mare este această performanță. În marile turnee naționale participă sute și mii de jucători din toată țara, profesioniști greu de învins – toți dorindu-și cu ardoare să își pună în vitrină trofeul. Ei bine, între februarie și mai 2017, patru ieșeni – Cristian Murgoci, Tudor Purice, Marius Munteanu și Ionuț Enache – au câștigat turneu după turneu, aducând Iașiului o glorie exclusivă și greu de egalat.

Însă rezultatele obținute de jucătorii locali nu se rezumă doar la turneele naționale. Arena turneelor online (un teritoriu dintre cele mai animate) este permanent ocupată de tineri jucători profesioniști din zona noastră care reușesc să răzbată printr-un bazin internațional de jucători extrem de dur și să obțină rezultate de ordinul sutelor de mii sau chiar milioanelor de dolari! Turnee majore online sunt câștigate în mod constant de ieșeni (și în general de moldoveni, care se pare că au un talent special la poker), și numele lor sunt cunoscute – și temute – în comunitatea internațională.

Din galeria de profesioniști moldoveni de mare renume nu lipsesc nici reprezentantele sexului frumos. Chiar dacă pokerul a fost multă vreme apanajul bărbaților, în ultimii ani jocul a fost luat cu asalt și de femei, acestea dovedind din plin că într-adevăr stau mai bine decât bărbații la capitolul intuiție și hărnicie. Cel mai ilustru exemplu este cel al ieșencei Luciana Manolea care a cumulat premii de milioane jucând online pe PokerStars sub numele “luckyno75”. După o carieră la început anonimă, online, Luciana a trecut și la turneele live, devenind revelația unor mari festivaluri de poker, prin rezultatele de excepție.

Jocul de poker a cunoscut o dezvoltare masivă după ce a intrat în atenția tinerilor studioși de pe toată planeta, aceștia sesizând aici o mare oportunitate. Ei au înțeles că pokerul se poate învăța ca orice altă abilitate și că, după suficient studiu și joc, pot obține rezultate mari într-un domeniu ce altă dată era stăpânit doar de o elită selectă. Aceasta a dus la o perfecționare a teoriei jocului de care pot beneficia și începătorii, căci internetul este plin de resurse de învățare rapidă.

Însă secretul succesului acestui joc este ceea ce în teoria pokerului se numește “variație”: faptul că oricine poate câștiga la un moment dat un premiu masiv chiar dacă are drept adversar un profesionist de top. Acest detaliu a atras și atrage în continuare fani entuziaști cărora le este suficientă o singură sesiune de joc pentru a se îndrăgosti de poker.

Iar scepticii pot sta liniștiți: jucătorii de poker sunt printre cele mai cumpătate persoane. Un jucător de poker serios știe să-și gestioneze banii după formule verificate și această abilitate face din ei manageri financiari de top. Deseori fondurile de investiții serioase angajează jucători de poker în poziții de top grație abilităților acestora de a gestiona riscul și de a maximiza câștigurile în situații incerte.

Related posts

Stanciu a intrat în atenția presei internaționale după golul monumental cu Rangers! Ce au scris jurnaliștii de la BBC despre reușita românului

Redacția

Juniorii U15 secția rugby de la CSM Pașcani au încheiat anul cu o victorie

Marius Parteni

Etapă în ligile inferioare. Favoritele nu fac pași greșiți. Locomotiva Pașcani s-a transformat în Kosarom II

Răzvan Grecu
Încarcă...