NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Stadiul lucrărilor de modernizare a DJ Blăgești-Hărmănești-Todirești

Drumul care traversează localitățile Blăgești-Hărmănești-Todirești începe  să prindă contur, lucrările de modernizare sunt în plină desfășurare. Dacă până în urmă cu câteva luni zona arăta ca după bombardament, ploile torențiale, praful și mizeria aduceau neplăceri persoanelor din zonă, cât și șoferilor, acum veștile sunt bune.

 

”Lucrările de modernizare a drumului județean 281 C: intersecţie DN 28A (Blăgeşti) – Hărmăneşti –Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B (Cotnari) sunt în plină desfășurare.Pe cei 25 de kilometri de drum, se toarnă stratul de binder, urmând ca apoi să fie așternut stratul de uzură.Echipele de muncitori lucrează la montarea podețelor la gospodării și a unuia între localitățile Hărmăneștii Vechi și Blăgești, și continuă amenajarea rigolelor rutiere și betonarea șanțurilor. În zonele unde a fost necesar, s-au realizat ziduri de spirjin și fundații adâncite de parapet pentru consolidarea corpului drumului și protecția acestuia”, conform paginii de facebook a Consiliului Județean Iași.

Drumul județean Blăgești – Hărmănești – Todirești – Cotnari a scos oamenii în stradă, anul trecut. În luna august 2018, peste 100 de persoane au participat la un protest organizat în Hărmănești unde au cerut modernizarea drumului care tranzitează localitatea, fiind supărați că acesta nu a fost întreținut de ani de zile. Era plin de gropi, fără indicatoare rutiere și treceri de pietoni.

”După terminarea lucrărilor la elementele de colectare și evacuare a apelor meteorice (șanturi și rigole), executantul va începe turnarea stratului de uzură a drumului.Constructorul va mai amenaja 7400 de metri pătrați de trotuare, va reface căile de acces la proprietăți și va moderniza stațiile de autobuz.Valoarea totală a lucrărilor este de 49.767.334 lei cu TVA, iar investiția este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II”, se mai precizează pe pagina de facebook a Consiliului Județean Iași.

 Conform constructorului, lucrările sunt în grafic, proiectul având termen de execuție 18 luni. 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Construirea noului cimitir la Pașcani, anevoioasă din motive birocratice

Ema Roman

Joi nu se ţin audienţele la Primărie

Ema Roman

Municipiul Pașcani primește peste 3 milioane lei de la Guvern, pentru echilibrarea bugetului! Banii vor merge pe centrale termice!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site