NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul de Copii din Iași, pregătit pentru o criză similară celei din Argeş?

„Spitalul nostru are infrastructura cu care se pot trata aceste cazuri, există o unitate de dializă“, spune managerul unităţii medicale.

 

Oficialii singurului spital de copii din Moldova spun că sunt pregătiţi în cazul unei crize similare celei din Argeş.

  

„Spitalul nostru are infrastructura cu care se pot trata aceste cazuri, există o unitate de dializă. Ele sunt monitorizate la nivel naţional, dar suntem foarte atenţi cu monitorizarea cazurilor la Iaşi. Am primit şi o adresă de la Ministerul Sănătăţii, pentru că toate aceste cazuri trebuie raportate. Au fost chemaţi specialişti din străinătate la Argeş, care poate vor reuşi să dea de capăt problemei. Cazurile de copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt trataţi în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI)“, a declaratdoctorul Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria“.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

Advertisements

 

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

În spitalele din Argeş sunt internaţi 42 de copii cu infecţii digestive, iar alţii trei au decedat din această cauză. O parte dintre ei au fost transferaţi la spitalele din Bucureşti, nouă bebeluşi cu sindromul hemolitic-uremic fiind internaţi la Spitalul „Marie Curie“. La Iaşi nu au fost înregistrate astfel de cazuri, niciun copil nu a ajuns la Spitalul de Copii cu infecţii digestive.

Principalele cauze ale acestor infecţii pot fi alimentele contaminate sau apa. La spita­lele din judeţul Argeş s-au făcut controale pentru a depista eventualele bacterii din hrana copiilor, însă testele au fost negative. Medicii recomandă o igienă sporită, pentru a putea evita astfel de cazuri, şi spălarea alimentelor înainte de a fi consumate.

Sindromul hemolitic-uremic prezent la copiii din judeţul Argeş poate fi cauzat de bacteria Escherichia Coli (E.coli) în aso­ciere cu alte bacterii. Nimeni nu a reuşit până în prezent să spună care sunt cu exactitate cauzele infecţiilor, iar din acest motiv unii dintre părinţii copiilor bolnavi doresc să dea statul în judecată. Acest sindrom se manifestă prin insuficienţă renală acută, anemnie şi diaree la copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi patru ani.

Advertisements

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bilanț șocant: România ajunge aproape de pragul de 3.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. Numărul deceselor a explodat

Redacția

Epidemia de gripă uitată din urmă cu 85 de ani: au murit 46.000 de români

Redacția

AUR se opune vaccinării sau testării medicilor: „Mulți vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site