NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Speculanții vor să revină cu tarabele pe zonele centrale. Primăria îi amenință cu amenzi în baza hotărârii aprobate

Persoanele care an de an își întindeau tarabele în zonele centrale ale municipiului și comercializau flori și mărțișoare încearcă să obțină din partea Primăriei dreptul de a face comerț și în acest an. 

 

Șase pășcăneni s-au prezentat astăzi la audiențele ținute de viceprimar pentru a cere să li se permită instalarea tarabelor cu obiecte specifice lunii Martie în zona centrală a municipiului. Comercianții obișnuiau și în anii precedenți să expună produsele în zonele puternic populate de pășcăneni astfel încât ei reușeau să încaseze sume mai mari decât magazinele cu același profil.

  

Am făcut o cerere la Primărie pentru a putea vinde de 1 Martie mărțișoare și flori naturale în Pașcani. Am primit răspuns la cerere că nu se poate fiindcă a fost dată o Hotărâre de Consiliu Local că nu se poate vinde pe strada Ștefan cel Mare și pe Esplanadă. Așa ceva nu se poate, noi chemăm DNA-ul aici fiindcă în alți ani puteam și acum nu ne mai dă voie, ne-a declarat Neculai Azamfirei.

Pe data de 30 aprilie 2014 a fost emisă o hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea regulamentului de desfășurare a activităților comerciale în zonele publice ale Municipiului Pașcani.

„Șase persoane au solicitat astăzi să poată comercializa mărțișoare, flori și alte astfel de obiecte pe strada Ștefan cel Mare, însă acest lucru nu este posibil deoarece pe 30.04.2014 a fost emisă o Hotărâre de Consiliu prin care se vede destul de clar delimitarea zonelor în care pot fi vândute sau nu astfel de produse”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Pașcani.

Practic comercianții ambulanți nu au voie să comercializeze pe strada Moldovei de la Casa de Cultură până la intersecția cu strada Crinilor (semafoare), strada Ștefan cel Mare de la Casa de Cultură până la intersecția cu strada Grădiniței (Spitalul Municipal de Urgență) și strada Cuza Vodă, adică Esplanada, iar cei care nu vor lua în calcul avertismentele municipalității vor primi amenzi usturătoare de la Poliția Locală.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primarul Pantazi așteptat să vină din concediu pentru a decide viitorul manager de la Spitalul Municipal

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile este întreruptă în cartierul Sodomeni și în comuna Moțca

Redacția

Primăria recunoaște că primarul Dumitru Pantazi a votat în 2009 împotriva investițiilor ApaVital! Viceprimarul Gabriela Nedelcu nu făcea parte din CL la acea dată!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site