RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Specialiştii NASA avertizează! Iarna aceasta nu va fi una normală

Specialiştii în meteorologie din SUA avertizează. El Nino devine din ce în ce mai puternic şi este „prea mare pentru a da greş”.

 

 

  

 

 

Ultimele analize realizate de Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei şi de NASA au confirmat că înălţimile şi temperaturile de la suprafaţa mării şi curenţii arată că în Pacificul de Vest apele se răcesc, în timp ce se încălzesc în mod semnificativ în Pacificul de Est.

Unul dintre specialiştii NASA atrage atenţia asupra faptului că este prea mare să dea greş şi că în Nordul Americii iarna care urmează nu va fi una normală.

Intensitatea pe care acest fenomen o atinge în 2015 este comparabilă cu cea din 1997-98, faţă de care este puţin mai slabă şi 1982-83, faţă de care este mai puternică.

Problema fenomenelor El Nino este că sunt impredictibile. În 1997-1998 au fost ucise 17 persoane, iar pagubele produse au fost estimate la 500 milioane $. Cu 15 ani în urmă, s-au înregistrat 36 de decese, 7.900 de locuinţe distruse şi pierderi materiale de 1,2 miliarde $.

El Nino se produce in zona tropicală, sudică, a Oceanului Pacific, din cauza încălzirii la suprafață a apelor ocenului și a deplasării acestora dinspre partea vestică spre partea estică (spre vestul Americii de Sud), generând pe litoral secete, furtuni și inundații.

Numele vine de la faptul că începutul său are loc în jurul datei Crăciunului în emisfera sudică și a fost dat de pescarii peruani, care au experimentat acest fenomen în primul rând în mod economic, deoarece bancurile de pești se retrăgeau din apropierea coastelor Americii de Sud.

Acest fenomen generează anomalii climatice pe întreaga planetă, îndeosebi în zonele tropicale. Revenirea la normalitate este cunoscută sub denumirea de La Niña, când apele se răcesc și urmează perioade de secetă și vânt.

sursa www.oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cojile de pe pielea capului şi mătreaţa – reţete naturiste care ne ajută să scăpăm de aceste probleme

Redacția

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal, au decis senatorii

Redacția

Pierdut certificate constatatoare de la sediu și terți PFA Băiceanu Daniel

Redacția
Încarcă...