NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

În sfârşit: Iliescu, cercetat pentru sângele vărsat

La mai bine de 25 de ani de la Mineriada din iunie 1990, când patru oameni au murit, iar alţi o mie au fost răniţi, procurorii anunţă începerea urmării penale împotriva mai multor foşti demnitari pentru infracţiuni contra umanităţii.

Primii care au aflat că au calitatea de suspecţi în dosarul „Mineriada” au fost Ion Iliescu, fostul preşedinte, şi fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu. Mai exact, cei doi au fost chemaţi miercuri la sediul Parchetului General şi au fost informaţi că sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990. Tot miercuri la Parchetul General a fost citat şi fostul ministru Victor Atanasie Stănculescu.

Deşi a fost chemat în calitate de suspect, procurorii nu i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal. Potrivit unor surse judiciare, procurorii urmează să ceară aviz de la Administraţia Prezidenţială pentru începerea urmăririi penale în cazul lui deoarece a avut calitatea de ministru în perioada 1990-1991.

„În perioada următoare vor fi audiate persoanele faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii şi care la data evenimentelor deţineau funcţii de conducere la nivelul structurilor civile şi militare ale statului, precum şi în cadrul unor unităţi economice”, anunţau miercuri dimineaţă procurorii.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Concluziile IPJ Iași după razia de amploare de ieri din Pașcani

Marius Parteni

Astăzi se împlinesc 109 ani de la ultima răzvrătire țărănească din Europa! Răscoala din 1907, provocată de «turişti» veniţi de la Moscova

Redacția

Preşedintele Klaus Iohannis a ales să ia partea unei entităţi media, fără să prezinte niciun argument legal

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site