RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

În sfârşit: Iliescu, cercetat pentru sângele vărsat

La mai bine de 25 de ani de la Mineriada din iunie 1990, când patru oameni au murit, iar alţi o mie au fost răniţi, procurorii anunţă începerea urmării penale împotriva mai multor foşti demnitari pentru infracţiuni contra umanităţii.

  

Primii care au aflat că au calitatea de suspecţi în dosarul „Mineriada” au fost Ion Iliescu, fostul preşedinte, şi fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu. Mai exact, cei doi au fost chemaţi miercuri la sediul Parchetului General şi au fost informaţi că sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990. Tot miercuri la Parchetul General a fost citat şi fostul ministru Victor Atanasie Stănculescu.

Deşi a fost chemat în calitate de suspect, procurorii nu i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal. Potrivit unor surse judiciare, procurorii urmează să ceară aviz de la Administraţia Prezidenţială pentru începerea urmăririi penale în cazul lui deoarece a avut calitatea de ministru în perioada 1990-1991.

„În perioada următoare vor fi audiate persoanele faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii şi care la data evenimentelor deţineau funcţii de conducere la nivelul structurilor civile şi militare ale statului, precum şi în cadrul unor unităţi economice”, anunţau miercuri dimineaţă procurorii.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primul hotel de gheață din Europa de sud-est a fost construit în România

Redacția

Vom avea tichete de masă pe suport electronic

Redacția

PIERDUT CERTIFICAT CONSTATATOR SC VIOSAND TRICOTEXT SRL

Redacția
Încarcă...