NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Slujbă de pomenire în memoria scriitorului Mihail Sadoveanu și a părinților săi

 

Noiembrie reprezintă pentru pășcăneni Luna Culturii și este dedicată marelui scriitor Mihail Sadoveanu.Astăzi, 5 noiembrie, se împlinesc 58 de ani de la dispariția unuia dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea.

Ca în fiecare an, scriitorul Mihail Sadoveanu este comemorat la Pașcani, locul unde s-a născut. La Biserica ”Sf.Ioan Botezătorul” din cadrul Spitalului Municipal , a avut loc slujba Parastasului pentru pomenirea scriitorului Mihail Sadoveanu și a familiei sale, oficiată de preotul Gigi Ioan și protopopul Pavel Postolachi.

La eveniment a participat viceprimarul municipiului Pașcani Gabriela Nedelcu, directorul Casei de Cultură Daniela Calistru, alături de câțiva  angajați.

 

De asemenea, o pomenire după datinile creștine a avut loc și la mormântul părinților scriitorului, situat în cimitirul municipal. 

Mihail Sadoveanu s-a născut pe 5 noiembrie 1880, la Pașcani și a decedat pe 19 octombrie 1961 în Vânători- Neamț. A fost scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic. Cariera sa impresionantă avea să se întindă pe o perioadă de 50 de ani. Distingându-se drept unul dintre cei mai prolifici prozatori români, Sadoveanu rămâne în amintirea românilor în special datorită romanelor sale istorice și de aventuri.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Medalii, plachete omagiale,cărţi vechi şi rare expuse la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

5 ianuarie 1859 – Alexandru Ioan Cuza este ales Domn al Moldovei

Redacția

Spectacole dedicate Crăciunului la Casa de Cultură

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site