NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Slujbă de pomenire în memoria scriitorului Mihail Sadoveanu și a părinților săi

 

Noiembrie reprezintă pentru pășcăneni Luna Culturii și este dedicată marelui scriitor Mihail Sadoveanu.Astăzi, 5 noiembrie, se împlinesc 58 de ani de la dispariția unuia dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea.

Ca în fiecare an, scriitorul Mihail Sadoveanu este comemorat la Pașcani, locul unde s-a născut. La Biserica ”Sf.Ioan Botezătorul” din cadrul Spitalului Municipal , a avut loc slujba Parastasului pentru pomenirea scriitorului Mihail Sadoveanu și a familiei sale, oficiată de preotul Gigi Ioan și protopopul Pavel Postolachi.

La eveniment a participat viceprimarul municipiului Pașcani Gabriela Nedelcu, directorul Casei de Cultură Daniela Calistru, alături de câțiva  angajați.

 

De asemenea, o pomenire după datinile creștine a avut loc și la mormântul părinților scriitorului, situat în cimitirul municipal. 

Mihail Sadoveanu s-a născut pe 5 noiembrie 1880, la Pașcani și a decedat pe 19 octombrie 1961 în Vânători- Neamț. A fost scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic. Cariera sa impresionantă avea să se întindă pe o perioadă de 50 de ani. Distingându-se drept unul dintre cei mai prolifici prozatori români, Sadoveanu rămâne în amintirea românilor în special datorită romanelor sale istorice și de aventuri.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Mihail Sadoveanu e “interzis” în librăriile din România! Vinovat e Dan Herford, strănepotul marelui scriitor, care cere sume colosale pentru drepturile de autor

Redacția

Spectacole dedicate Crăciunului la Casa de Cultură

Oana Cordoneanu

Cursurile de japoneză s-au mutat la Clubul Copiilor

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site