NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Irina Jitaru a negat că ar fi declarat în presă că actul de închiriere dintre Lorimer și municipiul Pașcani ar fi ilegal!

Secretarul UATM , Irina Jitaru,  a negat în ședința de Consiliu Local, ce a avut loc săptămâna trecută, că ar fi spus în presă că actul de închiriere dintre municipiul Pașcani și societatea Lorimer SRL, ce vizează spațiul din fața Gării, ar fi fost încheiat cu nerespectarea legii.

 

În urmă cu câteva zile, televiziunea favorită a primarului Dumitru Pantazi a publicat o știre în care Irina Jitaru, secretarul municipiului Pașcani, era citată în felul următor: „Secretara Primăriei a spus că un astfel de schimb nu ar fi posibil de vreme ce contractul deja existent a fost încheiat prin încredinţare directă, fără licitaţie, adică fără respectarea prevederilor legale. Altfel spus, contractul actual ar fi nul de drept”, este citată Irina Jitaru.

Întrebată în plenul ședinței de Consiliu Local de către liberalul Marius Pintilie, secretarul Irina Jitaru a negat că ar fi dat o astfel de declarație.

„Răspuns scurt: Nu. Eu nu emit puncte de vedere și nu mă pronunț pe legalitatea unor acte în presă”, a răspuns Jitaru.

De altfel, contractul respectiv este semnat de legalitate chiar de către Jitaru, iar tot aceasta a semnat de legalitate, în condiții identice, contractul de închiriere încheiat cu AgroComplex Lunca Pașcani S.A. în data de 23 august. Și în acest caz, contractul de închiriere a fost încheiat cu încredințare directă, fără a se face o licitație publică, în condițiile în care societatea AgroComplex Lunca Pașcani S.A. ocupa domeniul public în baza tacitei relocațiuni, după ce contractul inițial expirase de câteva luni de zile.

Întrebat despre această situație, Marius Pintilie a declarat că rolul unui secretar este să fie echidistant și din această perspectivă ar trebui să se ferească să facă declarații de presă.

„Nu cred că este normal ca un secretar să se ocupe de interviuri, comunicate sau declarații de presă, să spună că aia e albă sau e neagră. Este foarte important ca secretarul să fie o persoană echidistantă din punct de vedere politic. Ca să-ți păstrezi această echidistanță, trebuie să fii foarte atent la modul cum comunici cu toată lumea”, a declarat Marius Pintilie.

Reamintim că discuțiile au avut loc în contextul în care municipalitatea dorește să amplaseze o locomotivă de patrimoniu în fața Gării, iar unul dintre ocupanții acelui spațiu, Lorimer SRL, a anunțat prin vocea lui Marius Pintilie că părăsește acea locație de pe 20 ianuarie 2020.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Rechizitoriu AgroComplex: secretarul Mircea Zuzan și funcționarul Nicoleta Negrescu ar fi facilitat prescrierea datoriei firmei primarului Dumitru Pantazi. Vezi cum s-au comis falsurile de care sunt acuzați funcționarii publici!

Răzvan Grecu

Decretul de instituire a stării de urgență a fost publicat! Poliția locală trece din subordinea primarului, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne!

Redacția

Un nou proiect pentru sortarea deseurilor in judet

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site