NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Situaţie alarmantă la Iaşi:Copiii se droghează mai ceva decât adulţii!

Anul trecut, peste 200 de minori au ajuns pe patul de spital, pe fondul consumului de droguri. Conducerea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Iaşi a tras ieri, 26 ianuarie, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul tot mai ridicat de droguri în rândul tinerilor, după ce spitalele au raportat un număr record de astfel de cazuri.

În 2014, la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iaşi au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor 247 copii intoxicaţi cu substanţe psihoactive, din care 58 au consumat droguri de risc, precum canabis, marijuana ori amfetamine.

De asemenea, 104 copii au consumat abuziv alcool etilic, iar 83 au ingerat substanţe volatile. Spre comparaţie, anul trecut, Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” Iaşi a raportat 223 cazuri de adulţi intoxicaţi cu substanţe psihoactive, din care 42 au consumat droguri de risc. În anul 2014, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola” Iaşi a înregistrat 1.334 personale care au consumat substanţe psihoactive, din care 1.203 au consumat abuziv alcool, 57 au consumat droguri de risc, cele mai multe fiind de canabis si marijuana, iar un număr de 97 de persoane au primit tratament pentru automedicaţie psihotropă.

  

„Am demarat proceduri pentru obţinerea unui spaţiu în care să organizăm primul centru din zona Moldovei în care să tratăm persoanele dependente de aceste substanţe fără ajutorul medicamentelor, ci numai prin activităţi interactive, bazate pe ceea ce ştiu ei să facă mai bine. Doar că noi nu avem personalitate juridică, iar procedurile sunt greoaie. Tot din această cauză, pierdem oportunitatea de a face parteneriate cu anumite instituţii”, a declarat Romică Ichim, şeful CRPECA Iaşi.

Advertisements

Elevi transformaţi în curieri pentru toxicomani

Conducerea CRPECA Iaşi a semnalat şi cazuri în care minorii sunt luaţi de traficanţi direct din curtea şcolii şi transformaţi în curieri pentru persoanele care comandă droguri online.

„Avem nevoie de măsuri concrete. Cunosc situaţii în care copii care au consumat substanţe psihoactive sunt pasaţi de la o şcoală la alta, ori cazuri în care elevi din mediul rural sunt luaţi cu maşina din şcoală şi duşi la oraş să distribuie droguri comandate de clienţi pe internet”, a spus Romică Ichim, şeful CRPECA Iaşi.

Advertisements

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pășcănean mort în Italia. S-a înecat într-un lac în timp ce era la pescuit

Oana Cordoneanu

Rupere de nori la Blăgești. Culturile oamenilor și un drum au fost distruse de apă (FOTO)

Răzvan Grecu

Ciucă: România nu are de ce să își facă probleme din punct de vedere al asigurării produselor necesare vieții de zi cu zi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site