NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Situația dosarelor uitate în sertar de procurorul pășcănean Emma Daniș, a ajuns în atenția Consiliului Superior al Magistraturii

Dosarele lăsate să putrezească în sertarele şefului procurorilor din Paşcani au scăpat nişte infractori de răspundere. Reamintim că Emma Daniş, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, a ajuns să fie anchetată după ce a „uitat” dosarele lucrate de subordonaţi în birou, în loc să-şi dea acordul pentru finalizarea lor.

Într-o parte din aceste dosare se întocmiseră rechizitorii. Buba s-a spart în cele din urmă la un control făcut de şefii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

„Au fost identificate la mapa prim procurorului 142 dosare penale care aveau o situaţie juridică incertă – soluţii neconfirmate. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi s-a sesizat din oficiu şi a constituit dosar penal cu privire la exercitarea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu”, spuneau şefii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Până ca ancheta să fie finalizată, Emma Daniş s-a pensionat. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

  

„Dosarul la care faceţi referire se află într-o avansată fază de soluţionare”, a precizat Ramona Bulcu, purtătorul de cuvânt al PICCJ.

Au preluat ancheta doar ca să-i pună cruce

Dacă Emmei Daniş toată situaţia i-a adus probleme penale, pe dos s-a întâmplat cu infractorii cercetaţi, după cum a stabilit Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii. În 13 dosare, ancheta a fost preluată de procurorii ieşeni, însă aceştia n-au mai putut face trimiteri în judecată.

„Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a constatat intervenţia prescripţiei răspunderii penale a făptuitorilor/învinuiţilor, această soluţie procedurală datorându-se exclusiv evenimentului identificat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani în cursul anului 2011”, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare.
S-a pierdut un dosar!

La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au… pierdut un dosar!

„Această situaţie a fost constatată de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu ocazia verificărilor întreprinse privind poziţiile neînchise din registrul penal, stabilindu-se că dispariţia dosarului menţionat a avut loc după înaintarea acestuia la unitatea de parchet la 17 noiembrie 2000, înainte de a fi fost repartizat spre soluţionare vreunui procuror”, se mai arată în raportul Inspecţiei Judiciare.

Indiferent ce măsuri penale sau administrative se vor lua după astfel de incidente, e clar că dosarelor li s-a pus cruce, spre bucuria infractorilor şi amărăciunea cetăţenilor afectaţi de faptele lor.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

„Mica grațiere”. Un violator a agresat sexual o femeie la trei zile după eliberarea din închisoare

Redacția

Pășcănean condamnat pentru furt, dat în urmărire internațională pentru sustragere de la executarea pedepsei

Oana Cordoneanu

Doi șoferi de autocar au fost prinși în flagrant când încercau să bage sirieni în țară. Câți bani i-au dat polițistului de frontieră

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site