RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Situația controversată pe strada Renașterii, din cartierul Aerodrom. Există suspiciuni de infestare a apei!

 Semne de întrebare cu privire la o intervenție a operatorului Apa Vital pe strada Renașterii, din cartierul Aerodrom. Suspinciunile unora par a se adeveri. Reprezentanții operatorului tac, fără a furniza date care să conducă la înlăturarea suspiciunilor.

 “În vederea remedierii unei avarii apărute la o conductă de 63 mm diametru, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă, marți, 14 mai 2019, până în jurul orelor 16:00, către utilizatorii din cartierul Aerodrom (parțial) și de pe strada Renașterii din municipiul Pașcani”, suna anunțul public al operatorului.

  

Cauza probabilă ar putea fi alta dacă ținem cont de desfășurarea de forțe de muncă de ieri, de la locul unde a fost identificată problema. Conducta care alimenta o parte din cartierul Aerodrom, una pusă în funcțiune de ani de zile, trece pe sub fosa septică a unui cetățean de pe strada Renașterii. Acolo ar fi apărut o fisură, iar odată cu aceasta și supoziția că apa era infestată.

Tiberiu Topliceanu, șeful Apa Vital pe Pașcani, ne-a spus telefonic acum două zile că situația la care facem referire nu se adeverește și că respectiva conductă nu ar trece pe sub fosa septică. Imaginile video și fotografiile realizate de reporterii noștri ieri sunt grăitoare.

Acestea au generat măsuri drastice. Conducta de dejecții a proprietarului a fost anulată, iar acestuia i s-a dat termen pentru a-și realiza una nouă care să nu poată interfera cu conducta de alimentare cu apă.       

Cazul este cunoscut de o parte din cei care au case pe Aerodrom și de angajații operatorului, dar peste toate se încearcă așternerea tăcerii. Actualitatea Tv a solicitat în scris conducerii operatorului județean să prezinte dovezi care să combată aceste supoziții.

”Vă rugăm să ne precizați în ce a constat intervenția de pe strada Renașterii, din incinta proprietății familiei Ioan Rățoi, care are amenajată o fosă septică în vecinătatea conductei de alimentare cu apă din acea zonă.Printr-o cerere de informații publice am solicitat urămătoarele:”CApaVital a trimis ieri înu referire la intervenâia de pe strada Renașterii, vă solicităm să prezentați imagini sau fotografii de la locul intervenției, cât și dovezi care să ateste că angajații instituției dumneavoastră au efecutat reparații/intervenții în afara limitei proprietăților clienților, știut fiind faptul că aria competenței ApaVital este până la limita contorului de branșament. Solicităm realizarea unor analize fizico-chimice și microbiologice pentru apa potabilă, livrată populației prin rețelele de distribuție din cartierul Aerodrom, din care face parte și strada Renașterii, pe care ulterior să vi le asumați public”.

În locul unei comunicări, ApaVital a trimis ieri în zonă vidanja, alte utilaje și muncitori care au închis fosa septică și au dezafectat locația. Din spusele oamenilor, proprietarului locuinței i s-a pus în vedere să își realizeze o altă fosă septică.

Facem mențiunea că la cererea de informație publică a postului nostru, nu am primit nici un răspuns. Mai mult, potrivit unor informații oferite tot de oameni, în aceste zile sunt prelevate zilnic mostre de apă de la robinetele unor familii.

 

 

Related posts

Răzvan Grecu în 2013: „Jaful perfect: Consilierii locali din 2007 au votat ABUZIV ștergerea datoriei AgroComplex Lunca SA fără a ști ce sumă este scutită de la plată!”

Oana Cordoneanu

Explicațiile Managerul Spitalului Municipal Pașcani cu privire la protestul spontan

Diana Marcu

Campania „Orașe Curate”: Locuitorii din Pașcani și zonele învecinate pot preda deșeurile electrice și electronice și vor fi răsplătiți!

Iulia Huțanu
Încarcă...