NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sezonul rece bate la uşă: Evită tragediile care se pot întâmpla dacă nu îţi curăţi coşul de fum!

Odată cu începerea sezonului rece crește pericolul izbucnirii incendiilor în locuințe din cauza sistemelor de încălzire folosite. Utilizarea unor aparate alimentate cu gaz racordate necorespunzător la coșurile de evacuare, neetanșe sau obturate, precum și folosirea aragazului ca sursă de încălzire pot provoca adevărate tragedii.

 

”Avem fiecare dintre noi acasă copii, părinţi sau bunici, persoane dragi, şi ne dorim să îi ştim în siguranţă. Indiferent de vârstă, rănirea sau pierderea cuiva din familie este foarte greu de suportat de către cei apropiaţi. Timpul nu poate fi dat înapoi şi aceste pierderi nu mai pot fi recuperate niciodată, dar în schimb putem lua măsuri imediate prin care să evităm astfel de tragedii”, spune Radu Petre, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente nedorite, reprezentanții Delgaz Grid recomandă cetățenilor câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece: coşurile de fum să fie verificate şi curăţate în mod obligatoriu în această perioadă de către persoane sau firme autorizate, să nu fie folosite aparate de gătit, aragazurile, pentru încălzirea locuinţei, aşa cum în mod greşit încă se obişnuieşte în multe dintre locuinţele din România, să vă asiguraţi că aparatele de utilizare nu sunt defecte, plitele/ sobele de teracotă să nu fie crăpate și să fie montate detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

Precizăm că în primele opt luni ale acestui an, în aria de activitate a companiei Delgaz Grid au fost înregistrate 46 de victime urmare a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut când au fost înregistrate 36 de victime.

Advertisements

Related posts

Decizie istorica: Limba romana, limba oficiala in Republica Moldova

Redacția

Proiectile explozive ridicate din grădina unui bărbat din Lespezi

Redacția

Ziua Informării Preventive cu S.V.S.U Heleșteni

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site