NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Service-urile auto, obligate sa-si monteze camere de supraveghere

Clientii vor putea vedea toate reparatiile pe care le face mecanicul sub capota masinii. Deputatii au adoptat deja legea prin care activitatea din service-urile auto va trebui supravegheata video. Daca soferii spun ca masura este una buna pentru ca vor vedea in timp real cum decurge reparatia masinii, proprietarii de service-uri se plang ca nu au bani ca sa faca aceste investitii.

 

Noua lege adoptata de Camera Deputatilor ii nemultumeste pe patronii de service-uri auto. Acestia spun ca platesc deja foarte multe taxe si impozite la stat, iar montarea de echipamente video este destul de costisitoare.

  

Cei mai multi declara ca nu isi permit sa aloce mii de euro ca sa-si doteze service-urile cu sisteme de supraveghere.

 „Ar trebui o noua camera de vizionare pentru clienti si nu cred ca ar fi normal ca pentru un service care s-a construit cu ani in urma , acum sa reluam constructia . Pentru echiparea service-ului cu echipamente video cu aproximatie s-ar duce la un 10. 000-15.000 de euro”, a precizat Constantin Panait, sef de service .

„Este o lege corecta, dar pentru cei care au bani, pentru ceilalti nu, pentru ca sunt foarte multe taxe care se platesc lunare, iar camerele de supraveghere mi se par ceva in plus pentru service-urile mici. Daca omul nu ar avea incredere, ar renunta la colaborarea cu service-ul respectiv”, a afirmat Florin, manger service .

 Clientii spun insa ca masura va fi in avantajul lor, mai ales ca nu de putine ori mecanicii le-au schimbat piesele noi cu altele vechi.

 

 „Ideea mi se pare foarte buna pentru ca ai tot timpul supraveghere asupra masinii, in momentul in care se fac tot felul de lucrari la ea intr-un service”, a afirmat un sofer.

 

 „Ca idee este foarte bine gandita numai ca ar trebui niste controale mai amanuntite si ajutati cei din service-uri . Vezi exact ce s-a schimbat , e greu sa gasesti un service de incredere”, a afirmat un sofer.  

 

 De obicei, daca te duci la un service mare nici nu ai acces inauntru si daca nu ai acces mecanicul poate sa-ti schimbe piese si dupa cativa kilometri sa vezi ca nu mai merge sau se strica iarasi”, a spus un conducator auto.

 

 Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele Traian Basescu.Tot potrivit acestui act normativ, service-urile   care nu respecta masura risca retragerea licentei de activitate.De asemenea, soferii care vor sa vada ce se intampla cu masina primesc un nume si o parola, astfel ca pot monitoriza reparatia chiar din fata calculatorului personal. Cei care vor sa fie mai aproape de mecanici vor putea urmari reparatia din spatele unui perete de sticla.


sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Cifra de afacceri din comerțul cu autovehicule a crescut cu aproape 7%

Redacția

Bitdefender: Numele a șase bănci populare din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli oamenii să-și dezvăluie datele bancare

Redacția

Un nou tratament cu anticorpi monoclonali, utilizat de medicii din Timișoara, ar putea elibera secțiile ATI

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site