NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șefii Primăriei Pașcani, impasibili la tragedii. Actualitatea Tv propune inventarierea rețelelor de gaze. Iată poziția executivului pe acest subiect!

Tragedia din Iași, acolo unde două persoane și-au pierdut viața în urma unei explozii, nu îi îngrijorează pe reprezentanții Primăriei Pașcani. Aceștia nu au nicio reacție, până la acest moment, prin care să intervină sau să dispună verificarea rețelelor de gaze din municipiu.

 

 

  

 

Reporterii Actualitatea Tv și NewsPascani.com au întrebat astăzi viceprimarul municipiului dacă la nivel de instituție s-a luat în calcul trimiterea unei adrese către reprezentanții E-on Gaz în vederea verificării rețelelor vechi de distribuție a gazului metan. Răspunsul Gabrielei Nedelcu a fost acela că de rețele răspund cei de la E-ON și nu este cazul să se intervină.

Ne-am mai interesat dacă funcționarii din cadrul Unității de Monitorizare a Serviciilor Publice au o situație din care să rezulte vechimea rețelelor de gaze naturale din municipiu, însă întrebarea noastră a rămas fără răspuns.

În schimb, prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, este mult mai implicat și a solicitat deja ca rețelele de gaze naturale din municipiul Iași să fie verificate atât de ANRE, cât și de E-on Distribuție România S.A. și Inspectoratul județean de Construcție.

Cred că este absolut necesar să fie realizată o astfel de verificare pentru a oferi un grad sporit de siguranță tuturor ieșenilor. Având în vedere incidentul de la blocul de pe strada Văscăuțeanu, am solicitat ca verificările să fie efectuate în regim de urgență pe raza municipiului Iași, urmând să fie extinse și în alte zone în care pot apărea probleme. O atenție sporită ar trebui acordată zonelor care sunt expuse posibilelor defecțiuni, precum instalațiile cu durata de viață expirată sau aproape de expirare, dacă este cazul, sau instalațiile asupra cărora nu s-au realizat reparații în ultima perioadă”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.

Monitorizarea verificărilor dispuse și efectuate va fi realizată de către Inspectoratul Județean în Construcții Iași, care va informa periodic Instituția Prefectului asupra situației din teren.

Și reprezentanții E-on Distribuție România au răspuns unei solictări adresate de NewsPascani.com și aduc la cunoștința opiniei publice că acțiuni de verificare a rețelelor sunt făcute permanent. Aceștia fac și un apel la cetățeni să sesizeze atunci când simt miros specific de gaz.

„Monitorizarea funcţionării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale este o prioritate a E.ON Distribuţie România. Acţiunile pe care le desfăşurăm în acest sens au caracter permanent şi urmăresc identificarea şi eliminarea de urgenţă a neconformităţilor.  Pe lângă acţiunile proprii, sunt foarte importante şi sesizările pe care le primim de la clienţii noştri. De aceea, îi rugăm pe consumatori, ca în cazul în care simt miros specific de gaz, să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă)” se arată în răspunsul oferit de E-on Distribuție România.

Delăsarea autorităților locale nu ar trebui însă să surprindă pe nimeni, de vreme ce în ultimele două luni de zile Primăria a organizat două evenimente cu public într-o sală de spectacole ce nu este autorizată de ISU și pentru funcționarea căreia municipalitatea a fost amendată anul trecut.

 

 

Advertisements

Related posts

PSA acordă facilități clienților datornici

Redacția

Update! Serviciul Rutier Iași a sistat lucrările pe pasaj

Marius Parteni

Primarul municipiului Pașcani nu mai are consilieri personali. Iată motivul!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site