RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Șef-rabinul sefard al Israelului, Yitzhak Yosef, a avertizat că evreii ultra-ortodocși vor părăsi țara în masă dacă guvernul va pune capăt scutirilor de înrolare militară obligatorie de care se bucură comunitatea

„Dacă ne obligați să mergem în armată, ne vom muta cu toții în străinătate”, a declarat Yosef în timpul unei predici săptămânale, relatează Times of Israel.

Yosef este fiul defunctul lider spiritual al partidului Shas (ultra-ortodox sefard/oriental), fostul șef rabin sefard Ovadia Yosef, și exercită o influență majoră în cadrul facțiunii, care face parte din coaliția premierului Benjamin Netanyahu. Israelul are doi șef rabini, unul sefard și altul așkenaz, ambii numiți de guvern pentru un mandat de cinci ani, care poate fi reînnoit os singură dată. Evreii sefarzi sau Mizrahim (orientali), originari în majoritate din Nordul Africii și Orientul Mijlociu, au devenit majoritari în rândul evreilor din Israel.

„Toți acești oameni seculari nu înțeleg că fără kollels și yeshivas, armata nu ar avea succes”, a spus el, referindu-se la instituțiile în care bărbații religioși studiază texte evreiești în loc să lucreze sau să se înroleze. „Soldații reușesc doar datorită celor care învață Tora”.

Presiunea crește pentru ca coaliția de dreapta/extrema dreaptă/ultra-ortodocși să pună capăt scutirii de la serviciul militar și național pentru comunitatea ultra-ortodoxă, în special pe fondul războiului împotriva Hamas.

  

Direcția de personal a Forțelor Armate (IDF) a declarat luna trecută unei comisii a Knessetului că aproximativ 66.000 de tineri din comunitatea ultra-ortodoxă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Simonis, despre scandalul Coaliției din Timiș: În 2020, PNL a luat de la PSD opt primari. Atunci nu se numeau transferuri golăneşti?

Redacția

Reţetele lui Ceauşescu în salamurile româneşti. Interzis la aditivi

Redacția

fanatik.ro: Kaufland România, prins cu minciuna. Confirmarea oficială: „Au încălcat regulile. Certificarea lor nu a fost folosită corect”

Redacția
Încarcă...