NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință extraordinară de Consiliu Local. Situația apei departe de a fi lămurită! Primarul pleacă în concediu! Caietul de sarcini pentru delegarea serviciului, un mister în Primărie!

Primarul Dumitru Pantazi a convocat Consiliul Local pentru data de miercuri 25 februarie la o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi sunt patru proiecte.

Surprinzător însă, nici de data aceasta nu se va discuta situația apei de la Pașcani, legislativul urmând să aprobe doar tarifele de epurare ce vor fi practicate de Prest Serv Apa, 0,87 lei/mc fără tva.

Asta deși consilierii locali au emis în urmă cu două luni, 18 decembrie 2014, o hotărâre prin care îi trasau edilului șef sarcina de a contracta servicii de consultanță pentru întocmirea documentației privind organizarea și derularea procedurii de atribuire a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare din municipiul Pașcani. Documentul este unul esențial, fără acesta municipalitatea neputând delega pe perioadă determinată serviciul de apă-canal către Prest Serv Apa după cum își dorește majoritatea cetățenilor din Pașcani.

  

Mai mult, deși a avut tot timpul din lume se pare că nici până la această oră un astfel de contract nu este semnat. Cel puțin așa susțin sursele noastre din Primărie, iar în vederea achiziționării acestui serviciu de consultanță nu s-a făcut niciun anunț public. De altfel, primarul municipiului Pașcani a afirmat în repetate rânduri că această documentație nu este gata, însă nu a precizat niciodată care este firma căreia i-a fost atribuit contractul, valoarea și durata sa.

Situația apei se complică de săptămâna viitoare, asta deoarece principalul factor de decizie, primarul Dumitru Pantazi, a obosit și pleacă în concediu pentru următoarele 10 zile, astfel că pășcănenii se vor trezi că nici în luna martie nu vor avea cui să plătească apa. Iar dacă pe 24 februarie judecătorii ieșeni vor hotărâ că cei de la ApaVital au dreptul de a debranșa blocurile din municipiu, 345 scări de bloc vor rămâne fără apă.

Ordinea de zi a ședinței de miercuri este următorea:

Proiect de HOTARARE privind modificarea si completarea HCL nr.46/26.03.2009 privind aprobarea proiectului “Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona de actiune a municipiului Pascani, prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere” si a cheltuielilor necesare implementării proiectului – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 Proiect de HOTARARE privind stabilirea preturilor/tarifelor pentru serviciile publice de epurare a apelor uzate prestate de S.C.PREST SERV APA S.A. Pascani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 Proiect de HOTARARE privind aprobarea organizarii retelei scolare de invatamant preuniversitar de stat de pe raza municipiului Pascani si aprobarea de denumire pentru unitatile de invatamant de stat si particular in anul 2015-2016 – initiator PANTAZI

DUMITRU (Dezbatere)

 Proiect de HOTARARE privind aprobarea listei de prioritati pentru locuintele ANL pe anul 2015, disponibile in municipiul Pascani, judetul lasi – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

3500 de familii din Paşcani riscă să rămână fără căldură în această iarnă

Ema Roman

Primăria a cheltuit jumătate de miliard de lei vechi pentru studii la două școli din Pașcani

Răzvan Grecu

Zona de agrement a lacului Peștișorul ar putea să prindă contur.Un pășcănean vrea să investească 72.000 euro.Vezi cum ar arăta proiectul (FOTO)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site