RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Secretul celui mai înfiorător loc din Castelul Corvinilor. Terifianta poveste a iobagilor aruncaţi în locul de tortură al condamnaţilor la moarte


Temniţa Castelului Corvinilor a stârnit de-alungul timpului numeroase controverse, pe care cercetările întreprinse în ultimele decenii nu le-au lămurit. Se spune că a fost locul în care a fost închis Vlad Ţepeş, dar legenda nu este confirmată documentar. Închisoarea a fost locul în care zeci de iobagi răzvrătiţi şi-au aşteptat moartea de paloşul călăului, însă răsculaţii au fost salvaţi apoi, miraculos.

  

Despre fosta închisoare a castelului, veche din secolele XVI – XVII se spune că ar fi fost locul temniţei lui Vlad Ţepeş, însă informaţiile sunt eronate, potrivit reprezentanţilor Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara, deoarece povestea întemniţării lui Vlad Ţepeş la Hunedoara ar fi putut avea loc cu două secole înaintea clădirii temniţei castelului. Un zvon al vremurilor trecute spune că „Dracula” ar fi fost întemniţat timp de şapte ani într-un beci al Castelului Corvinilor. În timpul în care ar fi prizonier de lux al cetăţii medievale, Vlad Ţepeş i-ar fi înspăimântat pe cei care îl aveau în grijă, prin setea de sânge şi cruzimea sa. Însă locul de detenţie al voievodului Vlad Ţepeş, dacă într-adevăr ar fi existat, nu a fost găsit, afirmă Sorin Tincu, directorul Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara.

Citește articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cafeaua la filtru este mai sanatoasa decat cea pregatita la ibric. Care este explicatia

Redacția

Enigmele celei mai bizare descoperiri arheologice din Hunedoara: necropola dacică în care au ajuns zeci de copii

Redacția

Ora pana la care trebuie sa mananci ca sa ai energie toata ziua

Redacția
Încarcă...