NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Se schimbă tradiția la Ruginoasa? Jandarmeria va amenda orice persoană cu bâta în mână!

Reprezentanții Prefecturii Iași, ai Ministerului Administrației și Internelor au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții celor două grupări ce se confruntă anual, pe 31 decembrie, la Ruginoasa. Întâlnirea organizată cu sprijinul administrației locale din comună a avut ca scop informarea conducătorilor cetelor combatante asupra faptului că în acest an nu se va mai permite ca în această confruntare să se folosească bâtele.

 

 Aceștia au sugerat că tinerii se pot înfrunta cu ajutorul biciului așa cum se făcea în mod tradițional până în anul 1967. Reprezentanții organelor de ordine au avertizat că în dimineața zilei de 31 decembrie vor amenda pe oricine va ieși pe stradă înarmat cu bâte.

  

 De partea cealaltă sătenii, atât delenii cât și vălenii, au acuzat jandarmeria că violențele se întâmplă și din cauza lor pentru că nu intervin în îndepărtarea civililor din grupul mascaților. Mai mult unii dintre aceștia au susținut ideea primarului Ionel Moraru că trebuie renunțat la “lemn”, iar “flăcăii” trebuie să se înfrunte cu biciurile.

 Decizia finală a întâlnirii a fost că în acest an înfruntarea va avea șanse mici de a avea loc dacă cetele combatante vor fi înarmate cu bâte.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Zilele Comunei Cristeștii Moldovei (VIDEO)

Redacția

Reacția primarului din Mogoșești-Siret după articolul în care apare:”În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta”!

Marius Parteni

23 de ani de închisoare pentru traficanţii din Miroslovești

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site