NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se cere revenirea la data veche! Noul an şcolar ar putea sa înceapă și în 2019 pe 16 septembrie

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Nicolae Bucovală, spune că pentru hotelieri este destul de grav faptul că vacanţa de vară a elevilor s-a scurtat cu o săptămână, deoarece noul an şcolar va începe pe data de 9 septembrie, explicând că anul trecut au fost încheiate contracte cu turoperatorii până în 15 septembrie.

 

  

“Anul trecut la Bursa de Turism Litoral, noi am făcut contractele cu turoperatori începând cu data de 1 mai, 1 iunie, până pe data de 15 septembrie. Ştim foarte bine că sezonul se deschide pe 1 Mai, se închide pe 30 septembrie. În aceste condiţii contractele au fost încheiate, s-au vândut şi ceva locuri în perioada până pe 15 septembrie, poate şi depăşim această perioadă, ne-am trezit cu o hotărâre de la ministerul învăţământului că se scurtează vacanţa copiilor cu o săptămână. Pentru noi e destul de grav pentru că avem deja contracte încheiate şi o să ne trezim iarăşi… Nu ştiu cum să rezolvăm problema aceasta”, a declarat Bucovală, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

„Rugămintea mea este dacă se poate să se revină anul acesta şi să lăsăm copiii să înceapă şcoala pe 15-16 septembrie, cum pică. Şi noi am fost elevi şi ştim foarte bine că şi cu o săptămână în plus şi cu una în minus, tot acolo ajungem. Pentru turism este benefic dacă dumneavoastră ne ajutaţi să rezolvăm această problemă”, a mai spus Nicolae Bucovală.

Bogdan Trif a precizat că va vorbi despre acest lucru cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. “O să vorbesc cu doamna Andronescu şi chiar cred că o să reuşim lucrul acesta, nu ştiu dacă neapărat anul acesta, dar măcar pentru anul viitor”, a explicat ministrul Turismului.

 sursa www.a1.ro

Advertisements

Related posts

În plină isterie de coronavirus, Eco Salubritate spală străzile cu apă din lacul Peștișorul! Pintilie a atras atenția că nu e legal!

Răzvan Grecu

Activele fostului Spital din Tg. Frumos au intrat în administrarea unui Centru Medical Privat

Marius Parteni

Gafele în administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi se țin lanț: o altă hotărâre adoptată cu erori crase!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site