RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Se caută tineri delegaţi la ONU

Doi tineri, o fată şi un băiat, cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 ani, din România vor reprezenta ţara la şedinţele organizate la New York de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Dosare de candidatură la programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” mai pot fi depuse doar astăzi, 5 august, până la 15.00, prin email, la Ministerul Tineretului şi Sportului. Astfel, pe lângă Curriculum Vitae şi scrisoarea de recomandare, doritorii trebuie să pregătească şi un eseu de maxim 1.000 de cuvinte, în limba engleză sau franceză, cu tema „Provocările tinerilor din România legate de educaţie, şomaj sau implicare, în contextul agendei post-2015 ONU”.

După o primă etapă de concurs vor fi selectaţi zece candidaţi, ce vor participa la un interviu, în urma căruia doar patru dintre aceştia vor lua parte la dezbaterea finală pentru alegerea celor doi delegaţi. Ei vor prelua mandatele de la Luca Ciubotaru, masterand şi student al Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi, şi Bianca Dragomir, absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. 

  

„Cred că au contat foarte mult experienţele internaţionale – procese simulate pe drepturile omului, schimburi de experienţă şi vizite la principalele instituţii europene. De asemenea, au fost importante activităţile desfăşurate în ceea ce priveşte problematica tineretului”, a amintit Luca Ciubotaru despre atuurile care i-au adus pentru un an mandatul de delegat de tineret la Naţiunile Unite. 

 sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Profesorii, plătiţi diferenţiat, în funcţie de rezultatele cu elevii. Propunerea ministrului Educaţiei

Redacția

Au început pregătirile pentru tabăra de sculptură

Irina Gherasim

Proiect educațional la Colegiul Tehnic CF „Unirea”

Răzvan Grecu
Încarcă...