NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Schimbari la varful Politiei din Iasi

Adjunctul unei sectii de politie a devenit sef imputernicit al biroului care se va ocupa de arestul la domiciliu • La noua structura din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale lucreaza sase politisti, adusi prin redistribuire • De asemenea, la subunitatile din Targu Frumos, Pascani si Harlau exista cate doi agenti de politie care vor coordona activitatile in ceea ce priveste situatia persoanelor care vor fi arestate la domiciliu • In aceasta perioada vor avea loc concursuri si pentru alte functii.

Una dintre noutatile codului penal intrat de sambata in vigoare este arestul la domiciliu, iar de persoanele care vor fi obligate sa nu isi paraseasca domiciliul pe o perioada de cel mult 30 de zile se vor ocupa politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. 

Sefii Inspectoratului au decis infiintarea unui birou, in cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, in cadrul caruia lucreaza sase politisti. Acestia nu au fost angajati special pentru aceste posturi, ci au fost adusi prin redistribuire. Doi dintre ei vin de la Biroul Urmariti, tocmai datorita experientei anterioare. Biroul este condus, deocamdata, de fostul adjunct al unei sectii de politie. “Imputernicit este subcomisarul Ciprian Popa, fostul adjunct al Sectiei 1 de Politie. Adjunct la Sectia 1 nu avem deocamdata”, a declarat chestorul Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi. Conform noii legislatii, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligatia de a se prezenta in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat. Vor fi, de altfel, singurele situatii in care vor avea voie sa iasa din casa.

  

Aceasta masura presupune un volum ridicat de munca din partea politistilor, pentru ca inculpatii vor fi supravegheati prin dispeceratul politiei cu ajutorul unei bratari dotate cu GPS, dar si prin vizite la domiciliu. Munca de teren va fi facuta de politistii de proximitate de la fiecare sectie de politie din municipiu sau judet. De asemenea, oamenii legii vor trebui sa se asigure ca suspectul nu are voie sa comunice cu persoana vatamata sau cu membrii familiei acesteia si nici cu ceilalti participanti la comiterea infractiunii, cu martorii sau cu alte persoane cu care nu locuieste in mod obisnuit. Sefii politiei se tem ca agentii de politie nu vor face fata volumului mare si vor incerca sa isi caute alte locuri de munca. “La momentul actual, avem un deficit de 181 de politisti”, a transmis seful IPJ Iasi.

Advertisements

n cadrul IPJ Iasi vor avea loc si alte schimbari. “La Sectia 3 politie, sef este comisarul sef de politie Dumitru Petras, iar adjunct este comisarul Ovidiu Buculei, pe care l-am adus de la Biroul de Investigatii Criminale. Urmeaza organizarea unui concurs pentru ocuparea functiei de adjunct la Sectia 5 si imputernicirea unui politist la Sectia 1”, au mai spus reprezentantii IPJ Iasi.

Advertisements

Sursa:BZI.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload} – Shortcut

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce s-a petrecut la Onești și ce voia să obțină bărbatul care și-a ucis ostaticii

Redacția

30 de sancțiuni aplicate de polițiștii din Târgu Frumos

Redacția

Anunţ IMPORTANT al ANAF legat de veniturile obținute în străinătate!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site