RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Taxiurile din municipiu au fost controlate de polițiști. Un șofer pășcănean depistat cu mașina avariată, fără atestat și centură de siguranță

Joi, 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Serviciului Regional Poliţie Transporturi, au acţionat pe raza judeţului Iaşi, pe linia verificării legalităţii transportului de persoane în regim taxi , precum şi pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul neîndeplinirii condiţiilor legale pentru transportul de persoane, neacordării priorităţii pietonilor sau altor vehicule, vitezei excesive sau defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor taxi.

 Astfel, peste 30 de poliţişti au efectuat verificări la nivelul tuturor oraşelor şi municipiilor din judeţul Iaşi şi au vizat, cu prioritate, controlul autovehiculelor din zona aeroportului Iaşi şi în zona gărilor/autogărilor din judeţ fiind controlate 186 de taximetre . În total au fost aplicate un număr de 146 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 20.000 lei. fiind reţinute 5 certificate de înmatriculare.

 A fost oprit pentru control conducătorul unui auto echipat taxi, S. Dănuţ, de 31 ani, din Paşcani, în timp ce conducea pe o stradă din mun. Paşcani, fără a purta centura de siguranţă. În urma verificărilor a rezultat că bărbatul nu deţinea atestat profesional, iar autoturismul avea mai multe urme de avarii.   Acesta a fost sancţionat contravenţional conform  OUG195/2002.      

  

 Poliţiştii l-au depistat pe S. Radu, de 29 ani, din Iaşi, în timp ce conducea un autoturism echipat taxi, pe str. Cuza – Vodă din mun. Iaşi, având I.T.P. expirată.   A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 720 lei şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.

 A fost depistat B. Claudiu, de 26 ani, din comuna Belceşti, judeţul Iasi, în timp ce conducea un autoturism în regim taxi, pe raza oraşului Târgu Frumos, având depozitate bagaje în portbagajul maşinii, care nu permiteau închiderea acestuia şi nu avea afişată în interiorul maşinii lista cu tarifele practicate. A fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei conform legii nr. 38/2003.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Accident fără victime la intrarea în Ruginoasa

Teona Gherasim

Tânără din Iași depistată în trafic cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l

Redacția

Crimă în suburbia Gâștești. Elev de la Colegiul „Unirea” omorât cu un cuțit de către mamă (VIDEO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...