NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Scandal la Primăria Ruginosa: Beneficiarii de ajutor social îl acuză pe viceprimar că nu şi-au primit banii pentru luna mai

Peste 20 de asistați sociali au ieșit astăzi în fața Primăriei din Ruginoasa, să ceară banii pentru orele lucrate în luna mai.

Extrem de supărați, oamenii îi acuză pe cei din conducerea comunei, că nu au făcut la timp, formalitățile pentru ca ei să-și primească răsplata mult așteptată. Nu știu sigur cine se face vinovat pentru această situație, dar îi cer viceprimarului Ionel Murărescu, să le dea bani din propriul buzunar, așa cum le promisese inițial.”Nu mi s-a dat ajutorul social. Sunt tată a doi copii minori. Unde sunt banii? Domnul vice a promis că dacă nu primim banii la timp, ni-i va da din buzunarul lui. Acum noi vrem banii. Noi cu ce trăim o lună de zile? Eu am lucrat dar el a spus că nu mi-am făcut zilele. Am martori că nu este așa.  Îi primeam pe data de 25, 26. Acum nu i-am primit. Ei dau vina unul pe celălalt. Ba domnul primar, ba domnul vice. Am făcut și ore suplimentare. Dacă noi am făcut orele, de ce nu ni se alocă bani? O să vin să le aduc copiii mei, să le dea ei mâncare. Am munict și sâmbăta și duminica, cu toate că nu trebuia”, au susținut nemulțumiți, oamenii.

  

Vina este aruncată dintr-o tabără în alta, dacă îi ascultăm pe ce îndreptățiți să explice de ce s-a ajuns aici. Pe de o parte, viceprimarul susține că a făcut lista cu pontaje și tot ce era necesar, în timp util, dar că documentația s-a oprit la biroul de asistență socială și au rămas acolo. „Ce-a depins de viceprimar, am făcut. Aici sunt niște piedici în Primărie, pentru că actele nu au fost trimise mai departe la Iași. Funcțioanrii din Primărie trebuie să respecte legea. Am făcut recapitulația de lucrări și am afișat-o la gazetă. Domnul Ticuță Lupu trebuia să trimită, până pe data de 6, actele la Iași, pentru ca oamenii să primească banii la timp. Banii vor veni, să aibă răbdare. Luna nu s-a încheiat. Îi deranjează că eu nu-i las pe oameni să meargă la angajații din Primărie, să le facă curățenie și să le prășească”,  a precizat Ioan Murărescu.

De cealaltă parte, Dumitru Lupu, cel către care Ioan Murărescu aruncă vina, susține că nu a primit nimic din partea acestuia, și deci, luna aceasta nu sunt bani pentru asistați. „Nu a predat actele la timp ca să putem face situația. O să le plătească luna următoare”, a declarat Dumitru Lupu.

Conform procedurii, actele trebuiesc trimise la Iași, pe data de cinci a fiecărei luni, pentru ca oamenii să primească banii la timp. De data aceasta, termenul limită a fost depășit, iar banii pe luna mai se vor da, cel mai probabil în iulie, odată cu cei aferenți lunii iunie.

Acum oamenii așteaptă soluții și îl acuză totodată pe viceprimar că le vorbește urât ori de câte ori are ocazia. Întrebat despre această situaţie ce privește atitudinea sa față de localnici, Ioan Murărescu a declarat: „Nu îi jignesc. Nu este adevărat. În afara de două persoane, care sunt cele mai leneșe, nu am jignit pe nimeni. Din 100 de persoane la ajutor social, două nu sunt mulțumite de mine. De ce?”.

Situația este complet haotică, unii aruncă cu vina spre ceilalți, iar la mijloc sunt oamenii care-și așteaptă dreptul. La Ruginoasa, problemele administrative par că nu se mai termină. Funcționarii de la Primăria din Ruginoasa sunt nemulțumiți din cauza faptului că nu sunt respectați și lucrează zi de zi, în condiții de scandal. Aceștia susțin că-și fac treaba ca și până acum, dar sunt mereu obstrucționați de către viceprimarul comunei. În mare parte, poziția lor este susținută de unii dintre localnici, care au declarat că, până la instituirea vicelui în funcție, nu au fost astfel de probleme. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primarul din Mircești a furat din propria curte

Redacția

Festivalul „Zilele Rezervatiei Forestiere Tatarusi”

Oana Cordoneanu

Investiție importantă pentru comunitatea lipovenilor din satul Brătești

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site