RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Şase suspecţi, arestaţi în Bruxelles în cazul atentatelor de marţi

Poliţia begiană a arestat şase suspecţi în cazul atentatelor din capitală de marţi, soldate cu cel puţin 31 de morţi, în cursul nopţii de joi spre vineri, într-o amplă operaţiune efectuată în cartierul Schaerbeek din capitală, informează BBC News online.

 

Autorităţile nu au oferit nicio informaţie despre identităţile celor arestaţi sau despre posibilele conexiuni cu atacurile teroriste de marţi.

  

Arestările au fost făcute joi noapte în cartierul Schaerbeek, de la periferia Bruxellesului, unde atacatorii kamikaze de pe aeroportul Zaventem au închiriat o locuinţă, de la adresa căreia au solicitat o autoutilitară pentru a-şi transporta coletele explozive.

Potrivit locuitorilor din zonă, s-au auzit explozii în zonă în timpul raidurilor poliţiei, dar cauza producerii lor este neclară.

Advertisements

Două explozii puternice au fost provocate marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem, după ce doi islamişti, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui şi-au detonat centurile explozive. La scurt timp, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maelbeek.

Cel puţin 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite în atentatele de marţi din Bruxelles.

Autorităţile belgiene caută doi suspecţi, unul care s-ar fi aflat pe aeroportul Zaventem şi care ar fi abandonat un pachet exploziv, reuşind să fugă, şi un al doilea care l-ar fi însoţit pe Khalid El Bakraoui la staţia de metrou Maelbeek.

Toţi cei trei atacatori kamikaze, de naţionalitate belgiană, se aflau pe lista celor mai căutaţi suspecţi în cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

 

Sursa: mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ce reprezintă litera ”i” din cuvântul “iPhone”?

Redacția

Google te urmăreşte pretutindeni. Cum poţi să asculţi şi să ŞTERGI tot ce ai căutat vreodată pe el

Redacția

“Sfântul Graal” al astronomiei s-a dovedit a fi real. Teoria undelor gravitaţionale a lui Einstein a fost CONFIRMATĂ: ”Au fost într-adevăr detectate”

Redacția
Încarcă...