NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Investiţia de 100 mil. euro a turcilor de la Arcelik ar fi de fapt o mutare a capacităţilor din Rusia în România. România devine o soluţie pentru investitorii care fug de tensiunile geopolitice din ţările din jur

Forţa de muncă bine pregătită şi ieftină, poziţia geografică favorabilă şi stabilitatea geopolitică pot fi principalele avantaje ale României pentru a atrage noi investiţii în producţie, în pofida infrastructurii deficitare.

  

 

Turcii de la Arcelik, proprietarul fabricii Arctic din Găeşti, se gândesc să mute pe piaţa locală producţia de maşini de spălat din Rusia, unde deţin o fabrică amplasată la circa două ore de Moscova, potrivit surselor ZF. Investiţia totală se ridică la peste 100 de milioane de euro, din care 37,5 mil. euro ar urma să fie ajutor de stat. Oficialii companiei nu au răspuns solicitării ZF privind acest proiect.

Decizia construirii de la zero a unei fabrici de maşini în România vine în contextul geopolitic di­ficil actual. Conflictul dintre  dintre Turcia şi Rusia a escaladat în ultima perioadă, însă datează de la finalul lunii noiembrie când turcii au doborât un avion rusesc la graniţa cu Siria. Conflictul s-a extins pe mai multe planuri, ultimul afectat fiind cel comercial. Mai mult, economia Rusiei trece printr-o perioadă extrem de dificilă ca urmare a sancţiunilor impuse de UE şi SUA şi ca urmare a scăderii dramatice a preţului petrolului la sub 30 de dolari barilul.

Citiți articolul integral pe Zf.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Stirile ATV (5 Mai 2016)

Redacția

Colectiv nu a schimbat nimic: zeci de sancţiuni aplicate de ISU

Redacția

Ordinul Illuminati şi teoria conspiraţiei în legătură cu noua ordine mondială. Istoric: „Simbolul atribuit este piramida nefinalizată de pe bancnota de un dolar“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site