NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Șase luni de război în Ucraina – 10 momente esențiale

​Pare greu de crezut, dar au trecut șase luni de când a început războiul. Kiev, Mariupol, Bucha, Kramatorsk, Zaporojie, Insula Șerpilor, Herson – toate au fost subiectul unor momente cheie, toate au fost violente, unele au arătat că rușii nu au limite, altele au demonstrat că există speranță pentru Ucraina.

Vedere aeriana asupra orasului MariupolFoto: Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

24 februarie – Ziua în care a început totul

  

Dis-de-dimineață rușii au pornit atacurile cu rachete și au fost raportate explozii în multe zone ale țării, de la Liov la Harkov și de la Herson până la Kiev. Preşedintele Putin a anunţat în zorii acelei zile o „operaţiune militară specială” în Ucraina. Acest termen avea să fie repetat obsesiv de înalții oficiali ruși care spun că NU este război. În acea zi teama cea mare a fost că va cădea capitala imediat și că va fi o formalitate cucerirea Ucrainei de către ruși. Nu a fost însă așa. Iată cum a arăta primul LIVE TEXT HotNews despre războiul din Ucraina, iar aici puteți vedea ce s-a întâmplat în Ziua 2.

Advertisements
Advertisements

Putin a crezut că poate lua Kievul în 2-3 zile și că poate răsturna rapid regimul de la Kiev,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Avertisment al Ministerului Sănătății: Iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic / Când se administrează și care este situația stocurilor

Redacția

Cinci castre romane, zece biserici de lemn şi cinci mănăstiri vor fi reabilitate cu bani din PNRR, anunță secretarul de stat Hegedüs Csilla: „Și cetăţile dacice vor beneficia de finanţare europeană”

Redacția

Claudiu Târziu: Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% la parlamentare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site