RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Rusu mitraliază contracandidații: „Pantazi încasează 3.000 de euro chirie de la APIA”

Consilierul Leonard Rusu a lansat astăzi noi acuze la adresa contracandidaților săi la Primăria Pașcani. Într-o conferință de presă organizată el a prezentat ziariștilor un document prin care administrația Neculai Rățoi și Dumitru Pantazi a eliberat în anul 2003 un titlul de proprietate unui afacerist local, pe o suprafață de 170 mp din piața deal.

 Pe respectiva suprafață ar mai fi existat eliberată o adeverință unui alt cetățean, dar terenul a rămas în proprietatea afaceristului. Pe teren este amplasată o construcție, care acum este închiriată de către proprietar altor agenți economici.

Acolo este un fals. Secretarul Mircea Zuzan ar fi trebuit să se autosesizeze și să îndrepte situația. Primarul ar fi trebuit și el să facă același lucru”, a spus Leonard Rusu. Consilierul local spune că în Pașcani fiecare executiv local predă problemele celuilalt.

  

Despre afacerea Stemirom

Un alt subiect adus în discuție au fost miliardele decontate de către fosta Direcție Apă-Canal pentru achiziția de la o societate din Constanța a unei matrițe și capace de canal în valoare de 13 miliarde de lei vechi.

Problema e că s-au plătit o parte din bani prin trezorerie, dar și numerar. Angajați de la DAC aveau chitanțier și ridicau sume de bani. Domnul Toma ar trebui să tacă. Este o chitanță și cu numele lui, cum a ridicat bani”, a mai completat Rusu. Acesta a adus în discuție și subiectul vilelor deținute de șefii Prest Serv Apă.

Prin 1997 au vrut să amenajeze un laborator la stația dinspre Gâștești. Pereții acestui laborator ar trebui să aibă 7-8 m grosime, la câte materiale s-au decontat. Dar în realitate acestea ajungeau în altă parte. Așa și-au făcut vile unii din șefii instituției. A avut și directorul Prisecaru una, dar a vândut-o”, mai susține consilierul local.

Rusu: „Pantazi încasează 3.000 de euro chirie de la APIA”

Rusu s-a arătat deranjat și de modul cum sunt tratați cetățenii municipiului și cum răspunde primarul sau secretarul la cerererile oamenilor. El susține că multe dintre acestea zac pe masa lui Mircea Zuzan.

Să vă dau un exemplu. Domnul Pantazi a achiziționat un sediu în zona vale, ce este închiriat cu 3000 de euro pe lună către Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. Alături este un cetățean care are un mic atelier deschis. A vrut să concesioneze și el câțiva metri în față, dar nu s-a putut. Potrivit legii îți trebuie acceptul vecinilor. Domnul Pantazi nu i l-a dat”, a mai spus Rusu.

La începutul conferinței de presă, Leonard Rusu a ținut să le mulțumească celor 2000 de pășcăneni care au semnat pentru candidatura lui la Primărie și Consiliul Local.

Dumitru Pantazi nu a putut fi contactat.

Related posts

Primarul Municipiului Pașcani, despre criticile viceprimarului: „L-am protejat și l-am apărat de fiecare dată când a greșit”

Marius Parteni

Marius Pintilie:„ Astăzi am fost la vot pentru o Europă unită!”

Răzvan Grecu

Primarii din A.I. Cuza, Moțca și Hărmănești, alături de alții din județul Iași, pe lista „trădătorilor” la euroalegeri

Redacția
Încarcă...