NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia consideră că Statele Unite sunt direct implicate în războiul din Ucraina. Moscova acuză Washingtonul că validează și coordonează atacurile ucrainene asupra țintelor ruse

Rusia a estimat marţi că Statele Unite sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, întrucât informaţiile despre amplasarea trupelor ruse obţinute de SUA prin mijloacele de spionaj militar sunt transmise armatei ucrainene şi de asemenea SUA validează şi coordonează atacurile ucrainene asupra acestor ţinte, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Într-o declaraţie postată pe Telegram, Ministerul rus al Apărării acuză SUA că aprobă ţintele atacate de armata ucraineană cu ajutorul rachetelor lansate de sistemele americane HIMARS.

Ministerul rus notează de asemenea că directorul adjunct al serviciilor de informaţii ucrainene, Vadim Skibiţki, a recunoscut în ziarul britanic The Telegraph că Washingtonul coordonează atacurile cu rachete HIMARS.

”Toate acestea dovedesc în mod incontestabil că Washingtonul, contrar a ceea ce pretind Casa Albă şi Pentagonul, este direct implicat în conflictul din Ucraina”, menţionează Ministerul rus al Apărării.

Advertisements
  

Ajutorul militar american oferit Ucrainei de când a început agresiunea rusă a ajuns la circa 8 miliarde de dolari, odată cu un nou pachet de 550 de milioane de dolari anunţat luni de Washington, care include şi muniţii pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS.

Advertisements

Ghidate prin GPS şi având o rază de acţiune de 80 de kilometri,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

​Business report ​10 lucruri bune care s-au întâmplat în 2021. Infracțiunile europene comise în România. Sărbători și livratori. Minerii de bitcoini din Iaşi. Cele 27 de tipuri si forme pentru pahare. Părinții care au renunțat la carieră când au realizat că cei mici “nu mai știu să se joace”

Redacția

Sondaj: Puterea, în cădere liberă. Cum ar vota românii

Redacția

Statul la stat. Instituție a statului, transformată în organizație de partid, pentru că se plătește bine și nu se face mai nimic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site